CROPIX
REZERVNA VARIJANTA

CURE POSLJEDNJI SATI PRIJE ODLUKE O POVRATKU HRVATSKE NA POLJUD, NA POMOLU VELIKI PREOKRET: HNS ima novo rješenje za domaćinstvo utakmice s Mađarima!?

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 18. lipanj 2019. 21:32

Utakmica s Mađarskom zasad ostaje u Splitu, ali spremni smo reagirati ako se splitsko gradsko vijeće izjasni protiv organizacije, komentirao je sinoć član HNS-ova Izvršnog odbora vijest prema kojoj reprezentacija do daljnjeg zaobilazi Poljud. Srijeda je dan odluke: prvo će se ovom temom na redovitoj sjednici baviti splitski gradski vijećnici, a istog popodneva istječe i Uefin rok za prijavu domaćinstva kvalifikacijske utakmice u listopadu.

Gabarite u kojima bi se priča mogla kretati priopćenjima su posljednjih dana zadali Naš Hajduk i Torcida. Premda je bivša Hajdukova uprava na čelu s Jasminom Huljajem u prosincu prošle godine HNS-u poslala pismo namjere u kojem zahtijeva domaćinstvo kvalifikacijske utakmice s Mađarskom (ili Slovačkom), raspoloženje se u međuvremenu promijenilo. Hajduk nije sretan što je Savez organizaciju listopadske utakmice s Mađarskom klubu dodijelio bez konzultacija. Ponovno se potežu ultimatumi koje je Hajduk svojedobno isporučio HNS-u kao preduvjet za otopljenje odnosa.

HNS-ov direktor infrastrukture Marijan Kustić u ovoj je partiji diplomatskog nadmudrivanja početkom tjedna iz talona izvukao i stav koordinacija dvanaest braniteljskih udruga, koje zahtijevaju da Split nakon četiri godine čekanja napokon ugosti nacionalnu momčad. U utorak je, međutim, Torcida odgovorila porukom - branitelji, nismo impresionirani, zar ste prespavali posljednjih 20 godina? Što se među lokalnim političarima prevodi kao naputak za djelovanje, dakle za otkazivanje gostoprimstva Daliću, Modriću i društvu.

Ako gradsko vijeće zaista spusti rampu HNS-u, utakmica s Mađarskom vjerojatno će biti preseljena na Rujevicu. U Savezu računaju da bi Osijek svakako bio zahvalan domaćin, ali zbog blizine mađarske granice žele izbjeći potencijalnu invaziju gostujućih navijača, zbog čega je Rujevica isplivala kao favorit...

Linker
04. svibanj 2024 07:31