Nenad Dugi/CROPIX
PETEV PRIJETI

'Čuvanje rezultata? Što vam je, napast ćemo Dinamo od prve minute!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 24. srpanj 2012. 17:09

Momčad bugarskog Ludogoreca stigla je u Zagreb u utorak prije podneva čarterom iz Varne. Osebujni klupski predsjednik Kiril Domušijev nije doputovao s njima već nekoliko sati kasnije i nije mogao servirati nove pikanterije o krađi iz prve utakmice.

Vratar Ludogoreca Uroš Golubović koji je primio pogodak u zadnjoj minuti za konačnih 1-1 ponudio je svoje razmišljanje u kojem je i on zaključio da je njegova momčad pokra- dena:

- Ne bih rekao da je suđenje bilo loše s namjerom, no bilo je loše. Trebali smo pobijediti jer me je Rukavina faulirao u onoj istoj akciji u kojoj smo primili pogodak. Podigao je ruke i time me blokirao, a to je očiti prekršaj. No, to nas neće spriječiti da u Zagrebu napravimo iznenađenje, pobijedimo i prođemo dalje. Drago mi je da igra- mo protiv tako velikog kluba kao što je Dinamo. Da je to bilo moguće i da sam mogao birati, izabrao bih Hajduk. To je klub koji jako volim, pa čak i navijam za njega.

Šerif ili Ullyses?

- Hajde, pričekajte da prođemo Dinamo pa ćemo onda o njima, iako, ako vas baš zanima, radi se o slabijim suparnicima od Zagrepčana...

Ludogorec trese optimistična groznica Lige prvaka. Uoči današnjeg dolaska u Zagreb jasno i glasno poručuju kako ih ne zanima nikakav častan poraz, već samo i isključivo - trijumf.

- Gdje crpim optimizam? Iz prve utakmice - bez zastajkivanja će bugarski trener, Ivajlo Petev. - Vodili smo do posljednje sekunde i bili bolja momčad. OK, imamo samo 1:1, ali to ne znači ništa, još je 90 minuta pred nama.

Ludogorečka stvarnost danas je iscrtkana isključivo napadačkim notama.

- Čuvanje rezultata? Pa što vam je! Čemu čuvanje, kada Dinamu odgovara i 0:0, a 1:1 nosi potpunu neizvjesnost produžetaka. Ma kakva obrana, napast ćemo Dinamo od prve minute, ne postoje druge mogućnosti - najavljuje potpunu ofenzivu bugarski stručnjak.

Da ne priča isprazno, vjerojatno govori i činjenica da će u susret krenuti s identičnim sastavom. Dakle, vjeruje im...

- Tražit ćemo rani gol, to bi bio strašan impuls našem samopouzdanju koje je ionako vrlo visoko. Respektiramo Dinamo, ali mislim da smo bolja i kvalitetnija momčad, samo se nadam se da će ovaj put sreća biti na našoj strani.

Nije kazao 'suci’, samo sreća.

- Suđenje ne želim komentirati!

Ivajlo Petev uvjeren je da će sutra ispisati još jedno novo poglavlje ludogorečke nove (i jedine) povijesti. Jesu li to priče bez pokrića, ili zaista Petev ima recept rušenja Modrih?

- Vjerujem da imamo kvalitete proći Dinamo, mislim da smo svojom igrom u prvom susretu to dokazali svima. Vrlo sam optimističan - zaključuje Petev.

Linker
17. svibanj 2024 06:46