Reuters / Stefan Wermuth Livepic / REUTERS
REAKCIJE NOGOMETNIH LEGENDI

ČUVENA IZJAVA POKOJNOG VELIKANA PONOVNO ODJEKNULA NAKON REALOVE KATASTROFE: 'Zašto ne bi izgubili? Nikada nisam vidio vreću novca da zabija golove'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2019. 20:16

Budući da je pojavljivanje madridskog Reala u finalu Lige prvaka u posljednjih pet godina na neki način postala stvar rutine, neočekivano ispadanje od Ajaxa već u osmini finala pokrenulo je lavinu reakcija. U današnje vrijeme ta se lavina uglavnom kotrlja po Twitteru na kojemu su svoje mišljenje o nezboravnoj sinoćnjoj utakmici i njezinom ishodu izrazili brojni aktivni i umirovljeni nogometaši.

Carles Puyol, legenda Barcelone, recimo, ostao je bez riječi - doslovno.

Još jedan legendarni stoper, Jamie Carragher, Dušana Tadića i današnju Ajaxovu momčad usporedio je s Jarijem Litmanenom i Ajaxovom generacijom iz 1995. godine.

"Zapanjujuća i legendarna predstava Ajaxa večeras u Madridu. Gledati obje utakmice uživo bilo je veliko zadovoljstvo", oglasio se Rafael van der Vaart, čestitavši usput i Tottenhamu na prolasku u četvrtfinale Lige prvaka.

"Čestitke, uvijek sam bio navijač Ajaxa", bio je jasan Luis Suarez koji je i sam nosio dres amsterdamskog kluba.

A za možda najbolji "tvit" večeri pobrinuli su se ljudi koji vode brigu o službenom profilu pokojnog Johana Cruyffa, o čijem značaju i ostavštini u Ajaxu nije potrebno trošiti riječi - Cruyffova "četrnaestica" na crveno-bijelom dresu u funkciji semafora i jedna od često citiranih Cruyffovih izjava: "Zašto ne bi bilo moguće pobijediti bogatiji klub? Nikada nisam vidio vreću novca kako postiže golove."

Linker
01. svibanj 2024 09:00