Vladimir Dugandzic / CROPIX
REALNE OPCIJE

DA SE OSTVARI SAMO POLA OVIH PLANOVA HAJDUKA, BIO BI TO PRAVI POSAO! Evo koga sve Bijeli planiraju vratiti na Poljud - 2 kapetana, sjajnog strijelca..

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 04. prosinac 2019. 12:59

Približava se prijelazni rok, pa tako i priče o potencijalnim dolascima i odlascima, a jedan povratnik spominje se u kontekstu Hajduka. Ante Erceg, o njemu je riječ, nekadašnje Hajdučko srce te najbolji igrač Bijelih, trenutačno je u Bröndbyju u drugom planu i razmišlja o promjeni sredine.

Ima 29 godina i smatra da bi trebao igrati više nego što je igrao ove sezone tako da je za prvu momčad danskoga kluba skupio tek tri nastupa s malom minutažom. Erceg bi se rado vratio u Hajduk u kojemu je imao strašnu statistiku za krilnoga napadača te je u 56 nastupa u dvije sezone zabio 26 golova i upisao 15 asistencija.

Split, 211017
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga  2017/2018, 13. kolo utakmica HNK Hajduk -  GNK Dinamo
Na fotografiji: slavlje Ante Ercega. 
 Foto: Ante Cizmic / Hanza Media
Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
Hajduk

Prošle sezone, u intervjuu za SN, izjavio je da mu je bitno da se Hajduk bori za titulu s njim ili bez njega. No, bliži se konac polusezone nakon koje je Erceg nezadovoljan statusom i učinkom, pa tako počinju i priče o njegovu povratku. Vidjet ćemo hoće li to ostati samo na nastupu na malonogometnom turniru Četiri kafića na kojemu kao kapetan Kaurija i najbolji strijelac brani titulu pobjednika ili će se Ercegov boravak u Splitu produljiti.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Lovre Kalinic .
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hajduku su potencijalno zanimljiva još dvojica povratnika u bijeli dres. Ovoga ljeta se spominjao povratak vratara Lovre Kalinića, a novo/staro ime je stoper Mario Maloča.

Kalinić je u Engleskoj gdje nije u prvom planu u Aston Villi, dok Maloča igra u Poljskoj za Lechiju Gdanjsk. Dakako da će svi eventualni dolasci i dolasci ovisiti o novom sportskom direktoru kojega Hajduk traži, no očigledno je da je pred Bijelima zanimljiv mercato.

Linker
22. svibanj 2024 04:20