CROPIX
'MORAMO REĆI DA SMO IMALI SREĆE'

'DALEKO JE TO OD RAZINE DINAMA!' Evo što je trener Nenad Bjelica rekao o čudnoj pobjedi i jedanaestercu koji je Mravince dignuo na noge

MRAVINCE Mjestašce okupano suncem, s pogledom na Brač i splitski arhipelag, dočekalo je Modre na najvišoj razini, a nakon utakmice se feštalo uz gorak okus
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. rujan 2018. 00:44

Ponosni domaćini, sretni dinamovci. I na kraju svi ipak zadovoljni, makar je slab glavni sudac Kulušić s travnjaka igrališta Glavica u Mravincima ispraćen neugodnim povicima. Dinamo je jedva prošao u osminu finala, samo 10 minuta dijelilo je četvrtoligaša Slogu od senzacije produžetaka, ali na kraju se provukli pogotkom iz jednog prilično spornog kaznenog udarca.

Dinamovce je od sramote spasio Budimir pogotkom s bijele točke, ali Sloga ima razloga za ponos, dok će Bjelica morati očitati "bukvicu" svojim igračima koji su utakmicu sa Slogom primili u ležernom raspoloženju.

Istina je da su puno više prilika stvorili Modri, ali ne zaboravimo, igrali su državni prvaci protiv županijskog ligaša. I pružili su skromnu partiju, premda je činjenica da su sve mogli riješiti još u prvom dijelu kada su preko Budimira, Leškovića, Petkovića i Menala imali "zicere" za vodstvo.

- Daleko je to od razine Dinama. Bez obzira gdje se igra utakmica i kojeg je karaktera, Dinamo mora pružiti više. Kad slabije uđeš prvih 20 minuta, onda kasnije ni lopta neće u mrežu. Ne bih rekao da smo podcijenili Slogu, jer Sloga je ambiciozan četvrtoligaš, čvrsta momčad koja se dobro držala. Ali, jasno, Dinamo je taj koji utakmicu mora prije privesti kraju, a ne da moramo reći kako smo imali sreće - govorio je Nenad Bjelica ispred svlačionice u Mravincima.

Dinamo je u susret ušao "u nižoj brzini", a Sloga motivirana i hrabra od prve minute. Studenti, vozači, dostavljači... to su igrači Sloge koji su na svojim radnim mjestima uzeli slobodan dan kako bi se suprotstavili Modrima. I nisu bili bezazleni, dapače.

- Mi smo znali da ćemo imati poneku šansu, a Dinamo je napravio više prigoda i jasno je bilo da će dominirati od starta utakmice. Međutim, ja sam ponosan na svoje igrače, jer dali su svoj maksimum - kazao je trener Sloge Siniša Jalić.

U komentaru detalja koji je presudio utakmicu, trener Modrih Nenad Bjelica jasno je rekao da ništa nije vidio.

- Ne mogu reći je li bio prekršaj nad igračem Sloge, je li bilo igranja rukom. Iz moje pozicije zaista se to nije moglo vidjeti. Ali da nismo postigli zgoditak, jasno je da bi se išlo u produžetke - rekao je strateg Modrih.

Mijo Juričić, igrač Sloge koji je igranjem rukom skrivio kazneni udarac, više nije htio nastaviti utakmicu nakon dosuđenog "penala".

- Izlazim vanka, neću više igrati - kazao je uznemireni iskusni stoper svom treneru Jaliću.

I morao je Jalić izvaditi Juričića nakon kaznenog udaraca, pa u igru uvesti Stipu Gizdića. Trener Jalić kazneni je udarac prokomentirao ovim riječima:

- Šteta što se utakmica riješila iz ovakvog kaznenog udarca. Uvjeren sam da je bio prekršaj nad našim igračem. Mogli smo barem izboriti produžetke. Puno sreće Dinamu u Europi, ali ne i u subotu protiv Hajduka.

Linker
03. svibanj 2024 19:31