Action Images via Reuters/Craig Brough
ODRAĐEN TRENING NA ANFIELDU

DALIĆ IMA TAJNI PLAN I IZNENAĐENJE ZA BRAZIL, MODRIĆ PROGOVORIO O ZVIJEZDI KOJA BI MOGLA BITI NAJVEĆA PRIJETNJA 'Na njega ne treba trošiti riječi...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. lipanj 2018. 21:46

Sutrašnju utakmicu na Anfiledu najavio je kapetan Luka Modrić. Izazvao je Luka veliku pozornost u Liverpoolu, kolege iz Engleske i Brazila, naravno naši predstavnici medija postavljali su pitanje bez prestanka, da glasnogovornik Tomislav Pacak nije po protolokolu morao završiti presicu, Luka bi vjerojatno još odgovarao na pitanja.

- Lijepo je biti na Anfieldu, tom kultnom stadionu. Veselim se utakmici s Brazilom, uvijek mi je bilo gušt igrati na ovom stadionu. Nadam se našoj dobroj predstavi. Vjerujem da će biti dosta gledatelja, te da ćemo svi skupa uživati - kazao je Modrić u uvodu.

Kad je govorio o Brazilu, Luka je kazao:

- Mislim da je Brazil jedan od favorita Svjestkog prvenstv, fenomenalni su u sredini terena, dosta čvrsti, možda prije nije bilo tako. Sad s Casemirom koji igra u fenomenalnoj formi, Fernandinhom i ostalima stvarno su jaki. To daje stabilnost drugim igračima.

Soccer Football - Champions League Final - Real Madrid v Liverpool - NSC Olympic Stadium, Kiev, Ukraine - May 26, 2018   Real Madrid coach Zinedine Zidane celebrates winning the Champions League with Luka Modric    REUTERS/Hannah McKay
REUTERS/Hannah McKay

Željeli su novinari razbgovarati o Realu, ali je Modrić odgovorio samo na pitanje o Zinedineu Zidaneu..

- Bilo mi je veliko iznenađenje kad je otišao, žao mi je što je otišao, želim mu sve najbolje u budućnostia, ali i zahvaliti na ove dvije i pol godine koje je proveo s nama.

Hoće li možda imati problema jer se kasnije priključio pripremama reprezentacije u Rovinju, je li unmoran?

- Imao sam nekoliko dana za odmor, ostao sam u Madridu s obitelji da se odmorim. Nema nikakvgo problema. Momčad znam, navikavam se na izbornika, njegove ideje i zamisli, sve dobro dobro funkcionira, vjerujem ad će se i nastaviti.

Kakva su mu očekivanja u Rusiji?

- Moja očekivanja su svaki put velika! Tako je i sada. Iako do sada sam, otkako sam u reprezentaciji doživljavo razočaranja na tim velikim natjecanjima. Na svjetskim prvenstivma nismo prošli skupinu od 1998, godine. U Rusiji je prvi cilj je proći skupinu!, Dovoljno smo kvalitetni da ispunimo taj prvi cilj. Kasnije je sve moguće. Treba se dobro pripremiti, dobru atmosferu i zajendištvo imamo. Sbe skupa bi nam trebalo omogućiti da prođemo skupinu.

Pitali su ga kolege o klupskim kolegama Casemiru i Marcelu...

- S Casemiorm i Marcelom pogotovo s Marcelom imam sjajan odnos obiteljski smpo prijatetelji. Baš se veselim ih se vidjeti, iako se nismo vijedli tek sedam dana... Oni su super igrači i osobe.

Prokomentirao je Luka i onu utakmicu s Brazilom 2014. godine na otvaranju Svjetskog prvenstva.

- Kad se radi o 2014. godini odigrali smo jako dobru utakmicu. Pokazali smo da se možemo nositi s Brazilom. I to na njohovom terenu. Nažalost smo izgubili. Bilo je nekih detalja koji su otišli na njihvu stranu i presudili, Sad je to nebitno. Sad je Brazil bolja momčad nego tada ali i mi smo puno bolji. Očekujem čvrstu utakmicu, vidjet ćemo gdje smo u ovom trenutku. Ali bez obzira na rezultat, ne moramo neke velike zaključke donositi nakon današnje utakmice. Želimo se poboljšati u ove dvije utakmcie s Brazilom i Senegalom. Naravno i na treninzima, kako bi bili bolji na Svjetskom prvenstvu.

Soccer Football - Brazil Training  - Anfield, Liverpool, Britain - June 2, 2018   Brazil's Neymar and Philippe Coutinho during training   Action Images via Reuters/Craig Brough
Action Images via Reuters

Na kraju je nešto kazao o Neymaru...

- Ne treba se na njega trošiti riječi, jedan od najbolji na svijetu, na svijetu. Vrlo važan igrač za Brazil - zaključio je Modrić

Kako prije današnje utakmice razmišlja hrvatski izbornik Zlatko Dalić?

- Igramo protiv favorita Svjetskog prvenstva, tako da moramo biti jaki i disciplinirani protiv jakog protivnika. Možda je za prvu pripremnu utakmicu prejak, ali mi moramo vidjeti svoju snagu i svoje mane. Pokušat ćemo se postaviti agresivno i čvrsto, jer ovo je za nas sjajan test i izazov, priprema za Argentinu. Zato želim vidjeti kako ćemo reagirati protiv moćnog protivnika, gdje mi nećemo biti ta momčad koja će imati veći posjed lopte, već ćemo se posebno morati koncentrirati na obranu, to želim posebno vidjeti.

Je li to njegova najveća utakmica?

- Kad je reprezentacija u pitanju, svakako da jest. Možda i najveća u mojoj karijeri. Ali nikad nisam bio pesimist, uvijek sam bio optimist. Jako vjerujemu našu momčad u naše igrače. Toliko im vjerujem da sam za protivnika izabrao Brazil, nisam želio da igramo protiv neke slabije reprezentacije. Znam da naša momćad vrijedi, da je jaka i da mora igrati protiv jakih protivnika. To želim, da uvjerim sebe, igrače i navijače koliko vrijedimo. Da ono što želimo pokazati u Rusiji pokažemo i danas!

Rekao je Dalić da ima još 15 dana popraviti ako nešto ne bude dobro. - Ne želimo se skrivati, idemo odmah krenuti na onoj razini na kojoj želimo biti.

Hoće li danas igrati najbolja momčad, što će probati?

- Imam nešto što ću probati za Argentinu. U prvom poluvremenu. Dati ću šansvu svima, neke stvari ću promijeniti u veznom redu, Ne mogu sve igrače probati. U drugom poluvremenu napraviti ću promjene. Igrači koji su igrali finale Lige prvaka, nisu u idealnom stanju, pa ću ih amalo odmoriti.

Kako stišati euforiju ako Hrvatska pobijedi Brazil?

- Kod mene euforije i targedije. Nećemo moći izvlačiti zaključke nakon ove utakmice. ali može nam biti od velike koristi. Nećemo biti bolji, niti lošiji nakon Brazila, Bitno je da budemo pravi protiv Nigerije - zaključio je Dalić

Linker
22. svibanj 2024 01:59