DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VATRENI ‘LOVE‘ CIPAR

Dalić izbacio nekolicinu standardnih, a jedan potez veliko je iznenađenje! Evo tko bi trebao početi...

Hrvatska od 18 sati igra na Rujevici. Mjesta za pogreške više nema, svjestan je izbornik
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. ožujak 2021. 15:17

Zlatko Dalić najavio je da će manje promijeniti sastav za utakmicu s Ciprom nego što je mislio jer je zbog lošeg rezultata u Sloveniji pobjeda nužna, no hrvatski izbornik ipak je napravio čak četiri promjene. Iz prve postave ispali su Andrej Kramarić, Mateo Kovačić, Domagoj Vida i što je iznenađenje Nikola Vlašić. Osim najavljenih Ante Budimira i Josipa Brekala, u vezno-napadačom dijelu priliku dobiva i Mario Pašalić.

Hrvatska će danas ponovno igrati s klasičnim napadačem Antom Budimirom u rasporedu 4-3-3, koji se može pretvoriti i u 4-2-3-1. Na golu ostaje Livaković, obranu čine Vrsaljko, Lovren, Ćaleta-Car i Barišić, u vezi će biti Modrić, Brozović i Pašalić, te u napadu Brekalo, Budimir i Perišić.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Očekuje se da će Cipar nalikovati Sloveniji, da će trebati probijati njegov blok, u takvoj igri važna je brzina te igra bez loptom da se iznenadi obrana, a očito će dosta akcija ići po krilima i centaršutevima na visoke Budimira i Pašalića koji će se ubacivati iz drugog plana.

Činilo se da će u sredini ili iza napadača vjerojatno zaigrati Vlašić, koji jeu pravilu bio standardan starter, međutim ovaj put Dalić se odlučio za Pašalića. Njemu će to biti 22. utakmica za reprezentaciju, a kao i Budimir prvi put započinje od prve minute kvalifikacijski susret. Dosad je dao dva gola.

Dakle, Budimir, Brekalo i Pašalić su karte na koje je zaigrao Dalić. Pritom je i Vidu izvukao iz obrane, on je u Ljubljani imao prste u jedinom pogotku koji je zabila Slovenija. Za zamjenu mogao je računati na dva igrača Ćaleta-Cara i Uremovića.

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Vrsaljko, Lovren, Ćaleta-Car, Barišić - Modrić, Brozović, Pašalić - Brekalo, Budimir, Perišić.

Linker
28. travanj 2024 04:00