Laszlo Balogh/Getty Images
'BILO JE PONEŠTO SEBIČNOSTI'

DALIĆA ZATEKLO NEZGODNO PITANJE O HRVATSKOM NAPADAČU 'Ne prihvaćam mišljenje da je opušteniji jer nema pravu konkurenciju'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. lipanj 2019. 20:25

U sjajnoj atmosferi osječkog Gradskog vrta Hrvatska je pobijedila Wales. Obavili su Vatreni ono što su morali i što se od njih očekivalo. Luka Modrić, kapetan, vukao je na sve strane, dirigirao igrom i dokazao još jednom na otvorenoj sceni vrhunsku svjetsku klasu.

Dan ranije, s puno je optimizma govorio o svojim očekivanjima. Odlučnim je glasom na pressici najavio ono što se i dogodilo, pobjedu Hrvatske. Golemi je trud uložio da se sve odvije po željama i njega i njegovih suigrača a jasno i svih navijača Hrvatske. I izbornik Zlatko Dalić je zagovarao pobjedu.

Osijek, 080619
Gradski vrt. 
Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

Unaprijed se odrekao umjetničkog dojma ističući kako ništa u srazu s Velšanima nije važno osim doći do sva tri boda. A kada je ispalo kako je ispalo, mora se to naglasiti lako nije bilo, pao mu je kamen sa srca. Hrvatska je zasluženo pobijedila, a u igri su je značajno poticala navijačka bodrenja tribina Gradskog vrta. Onako kao i uvijek kada na osječkom stadionu igraju Vatreni pa je svaki od njih u izjavama nakon utakmice upućivao veliku zahvalnost onima koji su nazočili njihovom nadmetanju s Walesom.

-Bila je vrlo teška utakmica za nas,. Dobro smo je otvorili, ali vrijeme nas je ubilo. Igrači su mi se požalili na tu okolnost, a i Wales se dobro postavio. No, najbitnije smo ostvarili, izborili pobjedu i osvojili tri važna nam boda - uvodno je na pressici izjavio hrvatski izbornik Zlatko Dalić.
Ne bi on progovorio o pojedincima da nisu pitanja krenula u tom pravcu, poglavito o onim najmlađima.

-Rekao sam već nakon SP u Rusiji da Hrvatska mora naći novu energiju u mladim igračima, ali treba im vremena. Pašalić je ušao igru, presjeklo ga, ne treba ga sada kritizirati, bit će bolje. Brekalo je također jedan od tih mladih, a igrao je jako dobro, Livaković je bio dobar. Radije bih o nečem drugom, o toj ambijentu na stadionu. Hvala Osijeku, hvala Slavoniji, to je Hrvatska. Pun stadion, navijanje cijelo vrijeme utakmice, podrška koja nam je puno značila - iskrenim je riječima govorio o ambijentu u kojem je odigrana utakmica izbornik Dalić.

Netko je primijetio da Kramarić igra prekomotno jer nema pravu konkurenciju.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Wales - Stadion Gradski vrt, Osijek, Croatia - June 8, 2019  Croatia's Andrej Kramaric reacts after missed chance  REUTERS/Antonio Bronic - RC1C105062B0
REUTERS/Antonio Bronic

- Kramarić nije bio na svojoj najidealnijoj poziciji. Znamo da najviše daje iza špice, lijevo i desno. Slažem se da ovaj puta nije bilo osobito, jer bilo je ponešto sebičnosti u njegovoj igri, ali u cjelini odigrao je ipak dobru utakmicu, a ono što možda netko misli da je nešto opušteniji jer nema pravu konkurenciju ne prihvaćam. Ima on konkurenciju, ali duga je sezona iza njega - podsjetio je Dalić.

Hrvatska je uoči početka kvalifikacija važila za velikog favorita, a onda se dogodila Mađarska i onaj startni poraz.

-Da, poraz od Mađara nas je malo poremetio, ali idemo dalje. Bit će teško a nadam se da ćemo biti prvi, dok će za drugo mjesto biti velika borba između Mađarske, Walesa i Slovačke - kazao je Zlatko Dalić.

Nakon pobjede i zadovoljstva koje je ona izazvala okupljanju Vatrenih nije kraj, još ostaje Varaždin. Možda i neće svi tamo biti.
- I to je kvaliteta ove momčadi koju imamo. Svi idu u Varaždin, nitko ne izostaje, a i Luka će naravno biti s nama - odgovorio je novinarskom upitu o mogućem izostanka glavnih njegovih snaga u predstojećoj akciji izbornik Zlatko Dalić.

Nadali su se Velšani da bi mogli u Osijeku proći bolje nego što su prošli. Startali su u ove kvalifikacije pobjedom nad Slovačkom, Hrvatska pak porazom od Mađarske. Da je izabrana vrsta Ryana Giggsa ostala neporažena u Gradskom vrtu imala bi i te kakvog razloga za slavlje.

- Imali smo top prigoda za bolji rezultat, ali nismo ih iskoristili. Hrvatska svoje jeste. Nije bilo dovoljno koncentracije u našoj igri u određenim trenucima, a igrali smo s jakom reprezentacijom koja je to znala kazniti - izjavio je nakon utakmice Ryan Giggs izbornik Walesa.

Linker
03. svibanj 2024 20:39