Screenshot: Manchester City
POTPISAO PETOGODIŠNJI UGOVOR

DAN NAKON REKORDNOG TRANSFERA: PEP GUARDIOLA UBACIO U ČETVRTU BRZINU Manchester City iz Madrida doveo veliko pojačanje od 70 milijuna eura

Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 16:08

Engleski prvak Manchester City u četvrtak je objavio da za rekordan iznos ove godine dovodi španjolskog reprezentativca Rodriga Hernandeza s kojim je potpisao petogodišnji ugovor. To je ujedno i drugi najveći transfer u povijesti kluba, nakon što je u ljeto 2015. Wolfsburgu platio 76 milijuna eura za Kevina de Bruynea.

Atletico Madrid je nešto prije toga objavio da je Manchester City platio 70 milijuna eura (79 milijuna dolara) odštetne klauzule za 23-godišnjeg veznjaka.

Iznos plaćen za Rodrija je premašio 60 milijuna funti (75 milijuna eura) koliko je City platio Leicesteru za Alžirca Riyada Mahreza u srpnju prošle godine.

Rodri je drugo pojačanje Pepa Guardiole ovoga ljeta, nakon Španjolca Angelina, koji je došao iz PSV Eindhovena.

EIBAR, SPAIN - APRIL 20: Rodrigo Hernandez of Atletico Madrid  looks on prior to the start the La Liga match between SD Eibar and  Club Atletico de Madrid at Ipurua Municipal Stadium on April 20, 2019 in Eibar, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Rodrigo Hernandez

Rodri je za Atletico odigrao 47 utakmica i pritom postigao tri pogotka i upisao jednu asistenciju. Osim Cityja, najčešće se kao njegov potencijalni kupac spominjao njemački prvak Bayern.

Ovaj transfer dogodio se sam dan nakon što je madridski klub potvrdio nogometni trasfer godine te za rekordnih 127 milijuna eura kupio 19-godišnjeg Joao Felixa od Benfice.

Linker
04. svibanj 2024 22:21