Getty Images
PRAVI PUT PREMA USPJEHU

DANI OLMO NAKON ODUŠEVIO PREKRASNIM LJUDSKIM POTEZOM Evo kako se zvijezda Dinama odužila prijatelju za nesebičnost kakva se rijetko viđa u nogometu

Dinamov veznjak zabio je za 3:1 u 47. minuti, kada je završio brzu kontru mlade "furije", a onda svoj gol podijelio sa cijelom momčadi.
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 28. lipanj 2019. 11:40

Dani Olmo je odigrao novu briljantnu partiju u polufinalu Europskog U-21 prvenstva u Reggio Emiliji, u kojoj su mladi Španjolci zasluženo isprašili francuske vršnjake s 4:1. Olmo je zabio pogodak kada je završio brzu kontru u tri poteza Španjolaca za 3:1, ali važniji od toga je način kako je igrao.

Pun samopouzdanja, stalno je tražio loptu, puno napada je teklo preko njega i suigrači su ga rado tražili, bilo na desnom krilu, ili na mjestu polušpice na koje ga je izbornik Luis De la Fuente Castillo preselio sredinom drugog dijela. Olmo i pored puno razvikanijih suigrača iz La Lige (Ceballos, Mayoral) djeluje sjajno i igra bez pretjeranog kompleksa, pokazujući da je jedan od ključnih igrača mlade "furije".

Nakon Belgije u drugom kolu skupine, sada je zabio i Francuskoj, a njegovi poslodavci u Dinamu zadovoljno trljaju ruke… Osim Olma, za Španjolce su još zabili Roca, Oyarzabal (penal) i Mayoral, a za Francuze (koji su poveli u 16. minuti) gol je zabio Mateta iz penala.

"Neopisivo smo ponosni na to što smo napravili večeras na ovom stadionu punom španjolskih navijača, bilo je jednostavno nevjerojatno! Odigrali smo veliku utakmica, svi smo bili odlični i moram čestitati svojim suigračima i stručnom stožeru. Sada nas samo jedan korak dijeli od slave - osvajanja Europskog prvenstva", u jednom je dahu rekao Olmo nakon utakmice.

Njegov gol u 47. minuti na neki je način prelomio susret, Španjolska je otišla na dva gola prednosti i nakon toga zaigrala još opuštenije, a Francuzi su na kraju mogli stradati i teže od 4:1.

Olmo je, pak, na presici nakon susreta pokazao da nije samo sjajan nogometaš, već i vrlo skroman mladi čovjek. Naime, veći dio akcije kod gola odradili su njegovi suigrači...

"Presretan sam što sam zabio, ovo je jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri! Alo zaista moram zahvaliti i Fabianu i Mikelu za odigravanje te cijele akcije. Bio je to pogodak koji smo baš zabili svi zajedno. Uzeli smo Francuzima loptu, svi zajedno u brzoj kontri utrčali u kazneni prostor i na kraju još i zabili gol. Zato ovaj gol posvećujem cijeloj momčadi", skromno je poručio Olmo, u situaciji u kojoj je rijetko viđenu nesebičnost pokazao i njegov suigrač, španjolski veznjak Fabian Ruiz.

On je u punom trku promijenio smjer i umjesto da puca iz obećavajuće situacije, majstorski je produžio loptu Olmu za njegov drugi gol na prvenstvu (uz jednu asistenciju).

"U prvom trenutku sam planirao pucati jer sam vidio da sam već pred vratarem i da imam otvoren put ka golu, ali čuo sam Olma kako mi viče i dodao mu, na kraju sam sretan, to je bio moj doprinos pobjedi", objasio je Fabian, dok je Olmo, sinoć vrlo raspoložen i na presici,zahvaljivao izborniku i najavljivao veliko finale.

"Sretan sam što sam zaradio mjesto u prvih 11 španjolske reprezentacije, također sam zahvalan šefu što mi je pružio priliku i dao mi takvu minutažu. Kada igram, uvijek pokušavam dati najbolje od sebe kako bih pomogao momčadi i zato sam toliko sretan kada pobjeđujemo".

A za potpuno slavlje u nedjelju će trebati pobijediti Njemačku, po mnogima prvog favorita prvenstva koji je u četvrtak nakon dosta muke i preokreta u zadnjim minutama sa 4:2 svladao Rumunjsku, najugodnije iznenađenje turnira.

"Neki momci u našoj svlačionici imaju nedovršenog posla još sa zadnjeg EURA, ali sada smo u sjajnoj, pobjedničkoj formi. Znamo svi da će finale protiv Njemačke biti jako teška, zahtjevna utakmica, igrali su jako dobro u njihovoj grupi, pa onda i u polufinalu protiv Rumunjske. Mi se sada moramo malo odmoriti, odvojiti od svega nakratko i onda ući u to finale u našoj najvećoj, punoj snazi i formi", zaključio je Olmo.

Linker
06. svibanj 2024 10:12