Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
INTERVJU ZA MUNDO

DANI OLMO OTKRIVA ZAŠTO JE IZNENADA NESTAO S RADARA U LEIPZIGU Bivši dinamovac otkriva žali li za odlaskom iz Maksimira usprkos neigranju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2020. 11:12

U trenucima dok traje prekid njemačkog prvenstva, uostalom kao i velike većine nogometnih liga diljem svijeta, zbog pandemije koronavirusa, Dani Olmo trenira od kuće.

U intervjuu za Mundo Deportivo bivši dinamovac otkrio je kako se osjeća u redovima novog kluba, žali li zbog transfera u RB Leipzig i zašto je nakon vrlo dobrog starta u novom klubu iznenada 'nestao'.

*Kakva je situacija u Njemačkoj?

"Ovdje nije kao u Španjolskoj i možemo izlaziti van, iako su nam iz kluba preporučili da ostanemo kod kuće. Pokušavamo trenirati svaki dan i ostati u formi. Imamo posebne planove treninga, iako se ja truim raditi i više", objašnjava Olmo.

*Nije li vam dosadno kod kuće?

"Dižem se u 9 sati ujutro i koristim priliku za trčanje, kardio vježbe i slijedim plan treninga. Kasnije se malo odmorim, čitam i opet se vratim treninzima. Više treniram nego li radim bilo što drugo jer se sada može malo toga", kaže dinamovac koji u Leipzigu živi s ocem.

"Otac je sa mnom u stanu, majka i brat Carlos su u Zagrebu. Pokušavamo živjeti odgovorno i pridržavati se pravila i neshvatljivo mi je da ima ljudi koji se ne pridržavaju uputa stručnjaka i vlade u ovakvim situacijama."

*Kako se inače osjećate u Leipzigu nakon transfera?

"Osjećam se dobro iako možda nisam igrao koliko sam želio na početku. Istina je da sam igrao u prve četiri utakmice, ali onda sam iznenada nestao. U iduće tri utakmice trener me nije stavio bez objašnjenja, a ja nisam ni tražio objašnjenja. Igrao sam dosad na četiri različite pozicije, a jedina koja je bila slična mojoj pravoj bila je protiv Bremena. Protiv Bayerna sam započeo kao devetka, a protiv Borussije Möchengladbach kao pivot. Nisam imao kontinuiteta i minutaže na pozicijama na kojima mogu najviše doprinijeti, ali uvijek sam na raspolaganju momčadi i treneru. Ne znam što se dogodilo, ali došao sam ovdje igrati i ako nastavim raditi uvjeren sam da ću natjerati trenera da se predomisli", objasnio je mladi Španjolac.

*Žalite li zbog odluke o transferu?

"Ne žalim, bilo mi je jasno da je to za mene najbolja opcija, te i dalje tako mislim. Momčad je jako dobra i igra u četvrtfinalu Lige prvaka. Također, čini se da će sezona biti jako duga i biti će minuta za sve. Ako uspijem uhvatiti kontinuitet, ostat ću unutar momčadi."

Progovorio je Olmo onda otvoreno o ponudama koje je imao na stolu prije nego li je napustio Maksimir.

"Imao sam nekoliko ponuda, ne samo iz Španjolske, već i iz Italije i Engleske. Ali ona Red Bull Leipziga najviše mi se svidjela. Sportski direktor došao je u Zagreb, a trener me pozvao na razgovor a me uvjeri kako želi da dođem. To mi je bilo jako važno."

*Među ponudama je bila i ona Barcelonina?

"Razgovarali su s mojim agentima u studenom. Prvo su željeli sve brzo riješiti, a onda se odgađalo iz jednog ili drugog razloga. Krajem siječnja kada su se opet javili već sam sve dogovorio s Leipzigom. Oni su mi ponudili nešto što drugi nisu. Otišao sam na kraju u momčad koja je više od ostalih pokazala da me želi."

*Kakav se nogomet igra u Njemačkoj?

"Drugačiji je od nogometa u Hrvatskoj, to je sigurno. . Nogomet je puno direktniji od onoga kojeg sam igrao u Dinamu."

*Kakav je Nagelsmann trener?

"Jako je komunikativan, zna što želi i zna to prenijeti. Puno pažnje posvećuje taktici i daje jasne upute."

*Za vas je možda dobro da je Euro odgođen?

"Nastavit ću raditi. Činjenica da je Euro odgođen može biti i dobra i loša, vidjet ćemo. Jasno mi je da moram biti uspješan ovdje, a za dalje ćemo vidjeti."

*Koji igrači Lepziga su vas iznenadili?

"Zaista mi se sviđa Gulacsi, vratar, kao i obrana koju imamo, Klosterman, Upamecano i Halstenberg. Upamecano je budućnost Francuske, a druga dvojica su njemački reprezentativci. Tu su onda i Nkunku i Schick koji su zaista kvalitetni, kao i Timo Werner koji je poput aviona. Ukupno gledano cijela momčad ima mladost, kvalitetu i samopouzdanje.

Linker
20. travanj 2024 17:53