Dragan Matic / Hanza Media / Hanza Media
HVALOSPJEVI SLAVNOM KAPETANU

DARIJO SRNA EKSKLUZIVNO ZA SN OBJAVIO KONAČNI PLAN ZA KRAJ KARIJERE 'Odigrat ću još jednu sezonu, pa makar to bilo i u Neretvi iz Metkovića!'

Legendarni kapetan Vatrenih i Šahtara može u ukrajinskom klubu birati funkciju, ali on se želi vratiti na travnjak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2018. 00:39

Neke priče moraju imati sretan završetak. Nama je posebno drago što je takvu priču potpisao legendarni kapetan Vatrenih Darijo Srna, čovjek koji je sve u svom životu postigao radom, čestitošću, disciplinom i poštenjem, a taj veliki borac na svim životnim poljima na koncu je pobijedio, pa i u onoj nesretnoj storiji oko uzimanja nedopuštenih sredstava. Još ostaje samo mjesec dana do isteka suspenzije... Cijelo vrijeme borio se za svoju pravdu, šutio je i trpio, dokazao je sve što je trebao dokazati.

Karizmatični predsjednik Šahtara Rinat Ahmetov, kako to već biva na kraju sezone, dao je u nedjelju navečer intervju ukrajinskoj televiziji. Bilo je krasno slušati što govori o Srni.

Slapovi hvalospjeva

- Darijo je veliki igrač i čovjek, koji je iznimno mnogo dao za klub, kojem se svi skupa trebamo zahvaliti. Na njemu je odluka hoće li negdje nastaviti igrati. Mi ćemo ga podržati ako u nekoj ligi koja nije ukrajinska želi odigrati još godinu dana. Međutim, Srni su vrata kluba otvorena već sad, ali isto tako će biti otvorena i nakon što odigra još godinu dana ako to želi. Sa zadovoljstvom bismo ga željeli vidjeti u klubu, naša srca su za njega uvijek otvorena - kazao je Ahmetov.

Nadovezao se i trener Paulo Fonseca koji je kazao da bi Darija želio vidjeti u svom stožeru.

- Nikad nisam, vidio većeg profesionalca i nitko nikad neće napraviti to što je Srna napravio za Šahtar - kazao je Fonseca.

Nakon takvih izjava koje su na njega izlile slapove hvalospjeva, nazvali smo velikog hrvatskog kapetana koji je prvi put za hrvatske medije otvorio dušu.

- Bilo je lijepo čuti takve stvari od predsjednika. Jako sam sretan što prvi čovjek kluba drži da još mogu pomoći Šahtaru.

Jasno, o toj temi će biti još riječi, Srna nam kaže:

- Ne znam koju bi funkciju imao u klubu, no definitivno će biti vezana uz nogomet. Navijači žele da budem u klubu, ali svoju nogometnu karijeru završit ću na terenu! Bila je duga, odlična, zaslužio sam da je okončam na travnjaku. Iz poštovanja prema svom ocu i svojoj obitelji, prema svim navijačima koji su bili uz mene sve ovo vrijeme. Sigurno ću igrati još negdje, želim igrati. Tu zadnju godinu želim igrati iz gušta, radi sebe - kazao je Darijo.

Veli kako osjeća da je stiglo vrijeme da se u Šahtaru na njegovoj poziciji mjesto preda nekim mlađim igračima.

- Šahtar je već prije kupio jednog mladog igrača, Dodu uz Brazila, imaju još dva mlada talentirana Ukrajinca, profesionalno jest da klub gleda u budućnost koja će se temeljiti na mlađim igračima. Šahtar je uvijek bio moj klub, uvijek sam bio spreman sve dati na njega. Za mene u Ukrajini postoji samo jedan klub, to je Šahtar, tako da ću karijeru nastaviti izvan Ukrajine.

Respekt za 15 godina

Darijo Srna je hrvatska inačica priče Inieste i Buffona. Legende svojih klubova imaju ponuda, ali na njima je odluka. S tim da je hrvatska legenda odlučila nastaviti karijeru.

Inače, jedan događaj zaslužuje posebnu pozornost. Nakon finala Ukrajinskog kupa u kojem je Šahtar pobijedio kijevski Dynamo, Srna je doživio veliku čast, suigrači su mu odali ogromno poštovanje.

- S obzirom na situaciju nisam mogao prisustovati ceremoniji primanja medalja i pehara, a novi kapetan Taison otišao je među navijače, uzeo je moj dres, odjenuo ga, te se s njim vratio na teren. Kompletna je momčad trofej posvetila meni, a navijači su pljeskali. Bio je to iznimno emotivan trenutak koji ću pamtiti cijeli život. Taj trenutak je vrijedio više od svih ugovora i novaca, svih utakmica koje sam odigrao za Šahtar. Doživio sam to kao veliki respekt suigrača za ovih 15 godina koliko sam proveo u Šahtaru.

Veliki autoritet

Srna je uvijek bio ogroman autoritet u velikom ukrajinskom klubu, on nije bio samo igrač, on je bio pa možemo kazati, gotovo - sve. Dok je igrao i osvajao trofeje, priznaju mu to i ukrajinski mediji, odgojio je veliki broj mladih igrača, postavši klupska legenda. Također, brinuo je i o Hrvatima, u klub je doveo fizioterapaute Bojana Radanovića i Igora Grškovića, trenera vratara Tomislava Rogića, a bio je jedan od ključnih ljudi u svojevremenom dovođenju Eduarda.

- Vidite, sad sam prvi put u životu u fazi da mogu birati. Imam ispred sebe razne opcije. Mogu raditi u klubu, mogu igrati, a mogu i završiti karijeru! A moja opcija je još igrati... Ne treba to biti u velikom klubu, ovu zadnju igračku godinu želim igrati zbog sebe, pa makar u Neretvi iz Metkovića - zaključio je Srna.

Linker
16. travanj 2024 16:54