Martin Rose/Bongarts/Getty Images
PRIČA JE OZBILJNA

DARIJO SRNA PRONAŠAO NOVI KLUB? Vijest je glasno odjeknula: Evo gdje bi legendarni kapetan Vatrenih trebao nastaviti svoju karijeru!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. svibanj 2018. 13:50

Darijo Srna nalazi se u Solunu, pregovara s PAOK-om i mogao bi nastaviti igračku karijeru u Grčkoj. Tu vijest objavili su mediji iz te zemlje, priča je ozbiljna, a hoće li biti realizirana doznat će se vrlo skoro. Šanse su velike...

Srna u PAOK na definiranje uvjeta pod kojima bi odjenuo njegov crno-bijeli dres nije došao preko menadžerskih veza nego vrlo jasnom linijom: sportski direktor PAOK-a je Slovak Luboš Michel kojeg se ljubitelji nogometa jako dobro sjećaju kao međunarodnog suca koji je dijelio pravdu i na najvećim natjecanjima poput svjetskog prvenstva.

Taj Michel je od 2008. godine bio u Šahtaru kao šef međunarodnih odnosa, Rinat Ahmetov je dobro znao tko vuče važne konce u UEFA-i - suci! Nije čudno što je Michela zaposlio u klubu, a Pierluigi Collina je bio mentor sudaca u Ukrajini. Od 2015. Michel je u PAOK-u, sa Srnom ga vežu izvrsni odnosi i ne čudi ako želi da mu igrač takve reputacije dođe u momčad, bez obzira što Srna ima 36 godine i od lanjskog rujna nije igrao.

Suspenzija zbog pozivnog testa na doping kontroli mu istječe 22. kolovoza. Trenirao je, motiviran je da po svaku cijenu nastavi karijeru jer tako je obećao i to će održati. Sa Šaharom mu ugovor istječe, a Ahmetov mu je konkretno rekao da ga više u klubu ne vidi kao igrača. Ako želi kakvu direktorsku funkciju, može. No, Darijo bi i dalje šprintao desnom stranom....

No, nije to sve, Srna ima i drugu jaku poveznicu u PAOK-u jer trener osvajača grčkog Kupa je Razvan Lucescu, sin Mircee Lucescua, godinama Srnina trenera u Ukrajini. Potpiše li, doista će biti u okruženju dobro poznatih ljudi. PAOK ima jaku ekipu, jednu od najboljih u Grčkoj, a predsjednik je Rus grčkih korijena Ivan Savvidis, o kojem se puno pisalo kad je u teren na utakmici s AEK-om uletio s pištoljem.

Linker
17. travanj 2024 08:53