Torcida
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
SVE JE ZABILJEŽENO

DELEGAT POHVALIO ORGANIZATORA DERBIJA U SPLITU Evo s kakvim su 'arsenalom' navijači stigli na Poljud: 45 baklji, 17 topovskih udara...!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2018. 14:08

U derbiju 9. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka i Dinama odigrali bez golova - 0-0. Hajduk i Dinamo odigrali su pred 22 tisuća gledatelja jedan od slabijih derbija, a za 90 minuta dvije najbolje hrvatske momčadi nisu stvorile nijednu priliku.

Evo što je u zapisnik utakmice upisao delegat derbija Ante Vučemilović:

''NK HNK Hajduk š.d.d.

U 55. minuti s klupe je isključen Mario Carević. I nakon javnog upozorenja suca u prvom poluvremenu isti je nastavio s učestalim prigovorima, te je u 55. minuti nesportski reagirao na jednu odluku pomoćnog suca. Nakon isključenja isti se obratio 4. sucu riječima “j... ti mater u p... 100 puta” i to tri puta ponovio. U 64. minuti u teren za igru ubačene su tri baklje igra je bila prekinuta 90 sekundi, u 66. minuti je u teren ubačeno 4 baklje prekid igre je trajao 30 sekundi. Ponašanje navijačke skupine Torcida; u 15. minuti dva puta i u 52. minuti jedan puta pjevaju pjesmu “visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četri purgera aaaaaa, radujem se ja”. Od 62. do 68. minute ubačeno je 45 baklji od toga 13 u teren za igru, 9 dimnih bombi, 5 strobova i 17 topovskih udara. U navedenom razdoblju igra je bila prekinuta u 62. 66. i 68. minuti u ukupnom trajanju od tri minute. U 89. minuti igrač Hajduka broj 7 Adam Gyurcso je pogođen kamenom iz gledateljstva u blizini drugog pomoćnog suca. U 63. minuti isto tako je ozlijeđen vatrogasac JVP Split koji je prevezen u bolnicu na daljnju obradu.

NK GNK Dinamo

nema

Zapažanje delegata (o organizaciji i događajima na utakmici)

Prije početka utakmice organiziran je sastanak svih službenih osoba predstavnika klubova rukovoditelja službi i organa uključenih u organizaciju utakmice, jer je utakmica proglašena “utakmicom visokog rizika”. Od strane svih sudionika je iskazana visoka razina profesionalnosti i odgovornosti. Vezano za ostala ponašanja navijačkih skupina Torcide i BBB izmjenjivale su se već uobičajene uvrede “gazi gazi purgera”, “tovarske pi...” i slično. Obavljena je i doping-kontrola po jedan igrač sa svake strane kod HNK Hajduk igrač broj 32 Fran Tudor, a kod GNK Dinamo igrač broj 5 Arian Ademi. Prije početka utakmice izvršeno je polijevanje jedne polovice terena za igru na kojem su se zagrijavali igrači HNK Hajduk š.d..d. Suci su obavili svoj zadatak na najvišoj razini i kako to dolikuje njihovom ugledu. Ovom prigodom bi pohvalio gospodina Marija Kekeza koji je dao maksimalan doprinos u pripremi i organizaciji ove utakmice.''

Linker
12. travanj 2024 16:42