SKANDAL NA POMOLU

Der Spiegel: Nekoliko sati prije utakmice znali smo da će Kamerun pustiti Hrvatskoj

Piše: ArhivaObjavljeno: 30. lipanj 2014. 12:15

Ugledni njemački dnevnik Der Spiegel tvrdi da se na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu dogodio veliki skandal s namještanjem rezultata. Priča je još zanimljivija jer se radilo o utakmici Hrvatska - Kamerun. Nijemci tvrde kako im je nekoliko sati prije početka utakmice u Manausu, koju je Hrvatska dobila (4-0), javljeno kako utakmica završiti 4-0 pobjedom za Hrvate, a da će Kamerun u prvom poluvremenu ostati s igračem manje. Upravo se to i dogodilo.

Navodno je Der Spiegelu cijeli scenarij dvoboja u Brazilu javio poznati član svjetske kladioničarske mafije, Singapurac Wilson Raj Perumal. Singapurac je poznat u nogometnom podzemlju kako čovjek koji je zbog namještanja utakmica već nekoliko puta boravio u zatvoru.

Da priča 'drži vodu' Nijemci čitatelje prisjećaju na suludi napad Alexa Songa na Marija Mandžukića zbog kojeg je Kamerunac zaradio isključenje upravo u prvom poluvremenu kao i totalni krah afričke reprezentacije u nastavku utakmice. Dovoljno da Hrvatima omoguće da postignu četiri gola.

Fifa je još prošlog tjedna priznala kako su i do njih došle glasnine da je Kamerun namjerno pustio utakmicu te da se cijeli slučaj istražuje...

Linker
01. svibanj 2024 02:19