Srdjan Stevanovic/Getty Images
NE MANJKA MU OPTIMIZMA

DIJETE DINAMA I DALJE JE JEDNO OD GLAVNIH IGRAČA SKËNDERBEUA 'Modri su slabiji nego prije dvije godine i naše su šanse veće'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. kolovoz 2017. 19:08

On je još uvijek tamo, jedan je od glavnih igrača Skënderbeua. Marko Radas, Dinamovo dijete, stoper koji je i prije dvije godine s posebnim emocijama igrao dva dvoboja protiv Modrih. Javio se nekoliko minuta nakon ždrijeba, osmijeh je bio na licu.

- Hehe, pratio sam ždrijeb i onda vidim - opet Dinamo. Kaže sin, tata, pakiraj kofere, ideš opet u Zagreb. Ne znam što bih rekao, s jedne mi je strane drago što ću opet kući, što ću igrati protiv svog kluba, a s druge bih strane volio da su se kuglice drugačije rasporedile. Opet, bolje protiv Dinama nego protiv nekih drugih koji su mogli upasti, poput Ajaxa recimo - govori Radas, koji je time otkrio da ne misli da je njegova momčad, koja je već jednom ispala od Dinama, osuđena na istu sudbinu.

- Iskreno, mislim da su naše šanse za prolazak sad veće nego prije dvije godine. Dinamo je, čini mi se, slabiji nego tada.

Znači, prati sve utakmice, gleda svoj klub?

- Ne mogu reći da gledam svaku utakmicu, ovu u Norveškoj nisam mogao gledati jer smo i mi igrali u isto vrijeme, ali pogledam sažetke poslije, pratim što se piše po medijima. Javljaju mi i prijatelji iz Zagreba, kažu da to više nije onako dobar Dinamo, da sada ne izgleda najbolje. Naravno, ne mora to ništa značiti, početak je sezone, može se Dinamo razigrati, ali sigurno mu ni s nama neće biti lako.

Koje su to dobre strane Skënderbeua, ili bolje u odnosu na dvoboje iz 2015?


Armin Hodzic Goal Dinamo Zagreb 2 - 1... by goals5

- Otišli su nam neki igrači, recimo Salihi, nema ni Shkëmbija. Ali mi smo sada više momčad nego tada. Iskusniji za jedno igranje u skupini Europske lige, gdje se nismo osramotili, ostavili smo dobar dojam. Prva smo albanska momčad koja je to uspjela, napredujemo i dalje, vjerujem uistinu da smo bolji nego onda.

Doduše, tada je Skënderbeu bio prvak, ono je bila Liga prvaka, a ovog je ljeta izgubio prvenstvo, što znači da više nije najbolji ni u Albaniji. Istina, nije ni Dinamo prvak Hrvatske, ali ipak je to razlika u kvaliteti...

- Sve stoji, ali to kako smo mi izgubili naslov... Bolje o tome i ne pričati. Svejedno mislim da smo još uvijek najbolji ovdje, a i da u Europi imamo još dosta toga za reći.

Do Dinama je Skënderbeu stigao preko andorske Sante Julije, azerbajdžanskog Kairata i češke Mlade Boleslav. Čehe su Radas i društvo izbacili tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

- Da, s Česima je bilo jako teško, baš smo se oznojili da ih izbacimo. Neugodna, čvrsta momčad, teško ih je bilo probiti. Taj Kairat recimo, tamo igraju Iličević, Aršavin..., a nakon 1:1 u prvom susretu lagano smo ih u uzvratu pobijedili 2:0. Puno je lakše bilo protiv njih, imaju igrače koji ne igraju obranu, Česi su bili baš tvrd orah, pobijedili smo 2:1, a onda prošli nakon penala.

Primjećujemo da su oba prolaska i pobjede protiv solidnih momčadi Albanci ostvarili na svom terenu, s dvama golovima u mreži suparnika. A i protiv Dinama će uzvrat igrati kući?

- Andorce smo i Azere izbacili na svom terenu u Korceu, no već smo protiv Mlade Boleslav zaigrali u Elbasanu, gdje smo i prije dvije godine ugostili Dinamo. Igramo uzvrat kući i to je dobro, može nam biti plus. Vjerujem da će biti publike, dosta gledatelja.

Inače, otkrio nam je Radas što mu je nakon ždrijeba kazao predsjednik kluba.

- Rekao mi je “ovaj put čuvaj Pivarićevu desnu nogu”! Gdje je Piva, hoće li igrati? Vidite, promijenilo se dosta toga u zadnje dvije godine, ali Soudani i Fernandes još su u Dinamu. No i mi imamo svoje šanse, svoje adute, vjerujem da ovaj put možemo biti uspješniji.

Linker
26. travanj 2024 06:26