Admir Buljubaši / CROPIX
ROĐEN U ZAGREBU

'Dijete sam ovog asfalta! I nikome ne bih dozvolio da mi petlja u moj posao'

Piše: ArhivaObjavljeno: 23. ožujak 2012. 15:54

Nekada prije bi ispovijed nalik na ovoj posljednjoj s autorskim potpisom Igora Bišćana izazvala tektonske poremećaje u Maksimirskoj 128. Gazda bi vjerovatno grmio ispred mikrofona i vadio prljavi veš, a ostatak radne zajednice bi klimao glavama u pozadini dajući Mamiću za pravo. Ovoga puta u Dinamu su odlučili stisnuti “ignor”.

- Nisam čitao. Stvarno nisam - bio je pokušaj Zorana Mamića kojeg smo sreli na ulasku u klub. I naravno, sve je ostalo samo na pokušaju.

- Znam o čemu se radi jer su mi javili prijatelji, ali doista nisam čitao - kazao je sportski direktor kojem je dojučerašnji kapetan nadjenuo nadimke “fikus” i “potrčko”. Netko ga je pitao hoće li Bišćan zbog toga biti kažnjen, ali Zoki je već sjedao u automobili, a mobitel je bio na uhu...

Onaj koji nije mogao izbjeći pitanje bio je Ante Čačić.

- Sjajan intervju - dočekao nas je trener s dozom ironije i dodao:

- Kao da sam ga naručio.

No, u detalje onoga što je pročitao nije previše htio.

- Ta je priča za mene gotova i stvarno se više ne želim referirati na ono što se dogodilo s Bišćanom - apelirao je Čačić koji je radije gurao priču o uvijek neugodnom Varaždinu.

Međutim, krenulo se bez okolišanja, pa ga je netko zamoliko za komentar tvrdnje kako mu Zdravko Mamić slaže momčad. Prvi puta od kada je u Dinamu, Čačić je podlegao pritisku.

- Od kada sam ja ovdje Zdravko Mamić nije bio niti na jednom treningu. Zapravo, bio je jednom na 15-ak minuta, ali ja ga nisam vidio nego su mi drugi rekli - krenulo je iz njega. Uzeo je potom kratku stanku i nastavio:

- Nitko živ mi se ne petlja u rad i uostalom nema onog kome bi dozvolio takvo nešto. Ja sam rođen u Zagrebu 59’ i dijete sam ovog asfalta. I kao takvom mogu reći da nema sile koja me može natjerati na promjenu mišljenja - tvrdi strateg Dinama koji se zadnji puta osvrnuo na epizodu s Igrom Bišćanom.

- Nitko me nije tjerao na odluku, to je bilo isključivo moje pravo - zaključio je.

Tomečak napokon od prve minute

Mnogo je tinte ovih dana bilo proliveno zbog Ivana Tomečaka. Iako ej bio najavljivan kao okosnica momčadi na tijekom proljeća, Tomečak je više gledao suigrače iz perspektive gledatelja sa zapdne tribine.

- U Varaždinu će dobiti priliku. I on i Slyvestr - najavio je trener Dinama u najavi utakmice s Varaždinom (subota, 18.00 Arena sport), a u kojoj ima namjeru puno rotirati. No, sigurno je kako će na stoperskim pozicijama zaigrati dvojac Vida-Tonel. Drugih, naime, nema.

- Šimunić će početi trčkarati i očekujem ga slijedeći tjedan.

Linker
24. rujan 2024 08:22