CROPIX
PREMETALJKA NA MAKSIMIRU

DINAMO DOBIVA NAJJAČI NAPADAČKI DVOJAC U HRVATSKOJ Soudani je spreman, a kapitalca iz Rijeke očekuju već prvog dana siječanjskih priprema!

DINAMO Trener lidera Mario Cvitanović o još uvijek službeno Rijekinu napadaču najradije bi pričao nakon prozivke 4. siječnja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. prosinac 2017. 09:58

Domagoj Antolić i Angelo Henriquez mogli bi u Dinamovu blagajnu donijeti oko tri milijuna eura. Možda i nešto više. Toliko bi zajedno u Maksimir trebali poslati poljska Legia i meksički Atlas za dvojicu modrih nogometaša.

Više, naravno, Atlas, jer Domagoj Antolić otići će k Romeu Jozaku ipak za manji iznos, spominje se svota od oko 300-400 tisuća eura. Dinamo tu izlazi ususret svom donedavnom kapetanu, svjestan je klub da je Antoliću vrijeme za promjenu, za nove izazove.

Naravno, nije još ništa gotovo, no, kako samo dobili informaciju i iz igračeve bliže okoline, “jako je blizu, ali još nije potpisano”. Puše i sam Antolić na hladno, dosta se puta opekao. U svakom slučaju, ako sve do kraja ide u istom smjeru kao dosad, obojica će napustiti Dinamovu svlačionicu, Mario Cvitanović ostat će bez igrača na koje je jesenas ozbiljno računao.

Angelu nije lako otići

A odlazak Henriqueza mogao bi potaknuti brži dolazak Marija Gavranovića iz Rijeke. Naime, jedno se vrijeme se kalkuliralo da će se švicarski napadač priključiti kasnije, recimo, uoči odlaska na turski dio priprema, no neslužbeno se može čuti da svi u Maksimiru očekuju još uvijek službeno Rijekina napadača već prvog dana priprema.


El Arbi Soudani Goal - Algeria vs Guinea 2-1

Modri se okupljaju 4. siječnja i tada bi trebale nestati sve dvojbe glede ovog transfera, ako ih je ikada i bilo. Znači, od prvog treninga, od prve vježbe Gavranović bi trebao biti uz nove suigrače.

- Neću pričati o igračima koji još nisu ovdje, kad bude ovdje, onda možemo razgovarati - rekao je nedavno Mario Cvitanović, ne želeći otkriti na kojoj poziciji vidi Marija Gavranovića.

U samom vrhu napada ili malo povučenije? Ono što je sigurno jest da Gavranović nudi puno više varijanti nego Hodžić i Henriquez, koji su ipak čiste špice i teško mogu igrati na nekoj drugoj poziciji. Imat će Mario Cvitanović na pripremama, pojavi li se Gavranović doista već prvi dan, zanimjiv posao, pronaći najbolju kombinaciju za momčad za proljetnu igru.

Nije isključeno da ćemo od siječnja gledati napadački dvojac Soudani - Gavranović, a iza njih bi onda igrao Dani Olmo. No, to je tek jedna od mogućnosti, naravno, ali sve je očitije da je Henriquez povijest, a Gavranović budućnost Dinamova napada. Angelu nije lako otići u Meksiko, jer kad se igrači iz tog dijela planeta dokopaju Europe, onda je teško napuštaju. Uostalom, Henriquez je u Hrvatskoj pronašao djevojku svog života, vezao se za našu zemlju i privatno i, naravno, da odluka nije lagana Međutim, jasno mu je da će, ostane li ovdje, morati boriti za minutažu i golove s Gavranovićem i Hodžićem. Nema svetih krava, konkurencija se povećava, na Henriquezu je da izabere želi li se boriti ili će ipak otići “lakšim putem”. Dojam je da je Čileanac ipak bližu odlasku, da bi se i taj transfer trebao vrlo brzo ‘odigrati’.

Adekvatne zamjene

Što se tiče drugih pojačanja, osim Gavranovića, zasad nema novosti, niti jedno ime dobilo epitet konkretnog. Najviše su u modrim odajama zagrijani za dovođenje krila, smatra se da je tu poziciju najvažnije i primarno popuniti.

Ali, zasad se ni za koga ne može reći da je blizu Maksimiru, izvjesnije je da će Cvitanović na početku priprema u Rovinju tu poziciju puniti s igračima iz Dinamove škole ili B momčadi. Jasno, ostvare li se transferi Benkovića i(li) Ćorića Dinamo će i na tim mjestima tražiti adekvatne zamjene. No, o tom potom. Priča oko Ćorićeva odlaska u Romu još uvijek nije dobila službeni nastavak u vidu neke ponude ili ozbiljnih pregovora dvaju klubova, tako tvrde maksimirski izvori.

Linker
02. svibanj 2024 02:05