Aitor Alcalde/Getty Images
ON ĆE DIJELITI PRAVDU

DINAMO GA NE PAMTI PO DOBROME, HOĆE LI I SADA SUDITI DOMAĆINSKI? Još se pamti isključenje Pivarića one noći kad su Modri išli prema europskom proljeću

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. listopad 2019. 14:32

Antonio Mateu Lahoz jedan je od poznatijih, među sucima u UEFA-i kotira vrlo visoko, prošle je sezone, primjerice, sudio polufinale Lige prvaka između Ajaxa i Tottenhama. Sudio je i na SP-u u Rusiji, bio je arbitar u dvije utakmice, jedna je bila ona između Hrvatske i Islanda (2:1). Za našu je reprezentaciju dosad bio sretan, osim protiv Islanda sudio je dvoboj kvalifikacija za Mundijal, protiv Ukrajine u Zagrebu, pobijedila je Hrvatska golom Kalinića 1:0. Pamte ga, znači, i neki igrači Šahtara. Također, Hrvatskoj je sudio i u kvalifikacijama za Euro 2016., u pobjedi u Bugarskoj (0:1).

Međutim, Dinamo Lahoza nema u pozitivnoj memoriji. Španjolac koji će dijeliti pravdu u Harkivu, Modrima je već sudio u sličnoj utakmici, u dvoboju koji često uspoređujemo upravo s ovim protiv Šahtara. Naime, prije četiri godine u Ligi prvaka, Dinamo je u Pireju igrao utakmicu kojom je mogao ostati u ozbiljnoj utrci za europskim proljećem i poveo golom Hodžića da bi na kraju izgubio dvoboj u zadnjim minutama.

Imali su tada iz modrih redova ozbiljne prigovore na Lahozovo suđenje, isključio je Pivarića zbog drugog žutog kartona, ali dvojben je bio prvi karton. Sudio je i kazneni udarac za domaćine, koji nije bio sporan, međutim, dosta je odluka u tih 90 minuta bilo na vodu Olympiacosu, reklo bi se nogometnim žargonom, bilo je više domaćinsko suđenje. Ali, taj drugi žuti Pivariću prelomio je utakmicu, presudio Dinamu, koji je ostao bez bod(ov)a i s mininalnim izgledima za uspjeh protiv Arsenala i Bayerna.

Šahtaru je Lahoz sudio lani u Europskoj ligi, u porazu 1:4 od Eintrachta u Frankfurtu te prije četiri godine u Bruxellesu, u istom natjecanju kad je klub iz Donjecka slavio 0:1 kod Anderlechta.

Linker
22. travanj 2024 13:53