MAKSMIRSKI MERCATO

Dinamo ide u lov na stopera, napadača i lijevog beka. Schifo i Čale prve želje

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2012. 10:19

Tjedni koji će odlučiti kako će izgledati roster Modrih na proljeće tek predstoje. Zimski prijelazni rok još nije počeo, a uostalom njegov završetak je datiran za 31. siječnja. Tijekom sljedećih dana trener Kruno Jurčić sjest će s klupskom vrhuškom i iscrtati kadrovsku križaljku.

Ona će ovisiti o mnogo detalja. Prvi i najvažniji su inozemne ponude za modre nogometaše. Da se razumijemo, nije stigla niti jedna službena, ali kad takva stigne, posao je onda praktički pred završetkom, ostaju još samo kozmetički zahvati. Međutim, klupski izvori će kazati da ima konkretnih usmenih kontakata koji se vrlo brzo mogu pretvoriti u pismene. Najveće zanimanje vlada, što je sasvim logično, za mlade zvijezde, Matea Kovačića i Alena Halilovića, Manchester Unitedu i Manchester Cityju mogli bi biti prodani prve sekunde prijelaznog roka, ali su u klubu razborito odlučili da ih zasad neće prodavati.

Sammir s druge strane stalno potencira kako želi otići, stigle su i usmene ponude Dynama iz Kijeva i Metalista iz Harkova, taj bi se rastanak mogao dogoditi. Isto kao i onaj s Luisom Ibanezom kojemu na ljeto istječe ugovor s Modrima, a novi ugovor još nije potpisao. Vratilo se i zanimanje za Šimu Vrsaljka...

Portugalac Tonel je otišao, neki izvori govore da se Peko vraća u Lokomotivu, a u posljednje vrijeme se u Maksimiru intenzivno razmišlja da se i Bryan Carrasco vrati u Čile, jer mu je posudba završila. Ta odluka još nije donesena, možda mu se ponudi prilika na proljeće, ali moguće je i da ostane bez nje. Odlaskom ove trojice, eventualnom prodajom Sammira, Ibaneza i Vrsaljka, roster momčadi Krune Jurčića bio bi 'debelo’ okrnjen i pod hitno bi trebala 'svježa krv’.

Što će učiniti u Maksimiru? Ukoliko se zaista sve odigra po tom scenariju, onda će momčadi biti priključeni neki juniori te moguće netko iz drugoligaša Radnika. O tome će se razgovarati u trokutu Jurčić-Jozak-Mamić. Međutim, budimo realni, Sammir, Vrsaljko Tonel i Ibanez su igrači udarne postave i njih svakako ne mogu zamijeniti juniori ili dečki iz druge lige. Pa je logično da se na tim pozicijama traže zamjene.

Kako saznajemo, Dinamo u zimskom prijelaznom roku traži tri pojačanja, na pozicijama stopera, lijevog beka i - napadača! Zašto za napadača? Pa niti jedan nije otišao, a razgovaralo se o mogućem povratku Kramarića? Zaključeno je da Dinamu treba jedan napadač vrhunske klase koji je apsolutno neophodan za Europu, odnosno za Ligu prvaka sljedeće godine. Problem modre realizacije u ovosezonskoj Ligi prvaka po klupskim razmišljanjima dogodio se upravo zbog nedostataka prave klase u napadu, izrazitog golgetera. U Maksimiru drže da takvog napadača nema u Hrvatskoj, te da se on može pronaći samo u inozemstvu. Ali gdje, koliko takav košta, može li si ga Dinamo priuštiti?

Neke informacije koje smo saznali kazuju da u plavom klubu intenzivno razmišljaju o mogućem povratku reprezentativca Gordona Schildenfelda kojem ne cvjetaju ruže u moskovskom Dinamu, a također spominje se čak mogućnost povratka i Hrvoja Čalea, za poziciju lijevog bočnog.

Linker
21. rujan 2024 03:00