CROPIX
NOVI VITAR PUŠE

DINAMO JE HARAO, RIJEKA JE OSVOJILA NASLOV PRVAKA, KADA ĆE DOĆI RED NA HAJDUK? Veliki povratnik poručio: 'Svi igrači i cijeli klub idu prema tome'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 25. prosinac 2017. 22:43

Josip Radošević (23), jedan od kapetana Hajduka, odigrao je ove polusezone sve utakmice, pauzirao je samo protiv Bröndbyja u Splitu kada ga je uhvatila temperatura, a na svim ostalim je igrao, nije bilo za njega poštede ni uvodnim kolima Hrvatskoga kupa. Ipak, zbog velikoga broja utakmica malo je čekao odmor, premda je Hajduk u uzlaznom trendu i, kako igra u posljednje vrijeme, za njega vrijedi ona fraza “šteta je što se sad prekida prvenstvo”.

- Polusezona je bila jako duga, bilo je puno bitnih utakmica koje smo odigrali, a sigurno je da je sada malo stigao i umor. Čekao sam pauzu kako bih se malo rekuperirao da bih se mogao kvalitetno pripremiti za nastavak sezone. Čemu mogu zahvaliti taj kontinuitet? Moram reći da sam odradio jako kvalitetne pripreme koje su bile jako bitan temelj za ostatak sezone, a nakon toga sam se dobro održavao i eto. Takva mi je i genetika.


Radosevic Super Goal HD Hajduk Split (Cro...

Jako dobar potez

Osim što je odigrao najveći broj minuta od svih hajdukovaca, zanimljivo je da Radošević kao defenzivni vezni nije imao nijedan žuti karton... Po jedan je, doduše, dobio u kvalifikacijama za Europsku ligu i u Hrvatskom kupu...

- To može isto biti dobar znak i prednost da ne skupljam bez veze žute i crvene kartone te uvijek mogu biti spreman za iduću utakmicu koja dolazi.

Nije Radošević tip koji viče i prosvjeduje kod sudaca. Često se vidi da porazgovara s arbitrima, ukaže im na neke stvari. Imaju li oni zbog toga respekt?

- S njima uvijek volim s ljudske strane porazgovarati, oni su suci, ali i njima se nekad može dogoditi pogreška. Ali kroz jednu bolju komunikaciju, bio to ja ili netko drugi, može se napraviti bolje nego vikom.

Nakon što je mlad otišao iz Hajduka u Napoli, pa potom bio na posudbi u Eibaru i Rijeci, da bi prešao u RB Salzburg, Radošević se vratio na Poljud. Smatra li da je to bio pravi potez?

- Mislim da sam napravio jako dobar potez, jer Hajduk je klub koji napreduje i ima još mjesta za napredak. Puno toga se promijenilo i još uvijek se mijenja, na to gledam kao jednu stepenicu u svojoj nogometnoj karijeri.

Kako Radošević vidi polusezonu u kojoj je Hajduk od teškoga rivala poput Evertona ispao u play-offu za Europsku ligu, u ligi zaostao 12 bodova za Dinamom, ali je zato ušao u polufinale Kupa u kojemu će se sastati s Lokomotivom?

- Kada sad podvučem crtu, moramo kazati da je bilo utakmica u kojima jednostavno nismo smjeli izgubiti bodove, ali nam je to sve škola. Bilo je utakmica u kojima smo s Dinamom bili u istom rangu, ali što je bilo, bilo je, treba podvući crtu i ne vraćati se više na to.

Radošević
Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media

Odnos navijača i igrača više nije isti, najvjerniji skandiraju neugodne slogane, dok su igrači na posljednjim utakmicama uskratili dolazak pred navijače. Što treba napraviti da bi se to promijenilo?

- Ne bih se previše osvrtao na to pitanje, najvažnije je da je momčad stabilna i kompaktna te da mi budemo ti koji će sve pogurati prema naprijed.

Nakon odlaska Joana Carrilla, došao je trener Željko Kopić, pod čijom komandom je Hajduk ostvario pet pobjeda u šest utakmica, pobijedio nakon dugo vremena u Osijeku i u Rijeci...

- Došlo je do promjena koje su rezultirale na pravi način. Trener Kopić došao je u jednom od najtežih trenutaka u sezoni i dao je sve od sebe, a mi igrači kvalitetno smo reagirali. Neke slike su nam sada dosta jasnije. Ne bih govorio sad koje su razlike između dvojice trenera, mogu samo govoriti o Kopićevoj trenutnoj situaciji. On je neke stvari stavio pred nas, kratko i jasno nam to prezentirao, što se vidi i na rezultatima.

Kvalitetan nastavak

Što može Hajduk na proljeće, koja su očekivanja? Je li osvajanje Kupa glavna meta?

- Nama je glavna meta svaka sljedeća utakmica, važna nam je igra, jer kad imaš igru, imaš i pobjede i bodove. Mislim da će nastavak biti kvalitetan.

Pod uvjetom da se nastavi trend ovakvih rezultata koji su ostvareni pod Kopićem, te uz nekoliko pojačanja, može li se iduće sezone sanjati o tituli hrvatskoga prvaka?

- To se ovdje dosta godina spominje, svi igrači idu prema tome, klub ide prema tome, ali bih opet htio apostrofirati i bazirati se na igri. Kad to imaš, onda imaš sve. Ne znam kako će teći utakmice, ali moramo se fokusirati na konkretne stvari i biti pripremljeni za svaku sljedeću utakmicu.

Je li Radoševiću najdraži trenutak polusezone supergol Evertonu koji je na kratko probudio nadu da se može u Europsku ligu, no to je “poništio” Gylfi Sigurdsson pogotkom s centra?

- Svakako pamtim taj gol. U jednom smo trenutku vidjeli da smo jako blizu, a opet tako daleko, ali prošlost ne možemo promijeniti, moramo gledati prema budućnosti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
04. svibanj 2024 08:16