STIPE MAJIC Anadolu Agency Via Afp
PRESLAGIVANJE MOMČADI

Dinamo je već ugrabio veliku mladu zvijezdu, ali nema namjeru stati! Evo kome se još nadaju na Maksimiru

U Maksimiru se i dalje slaže kadrovska križaljka za sljedeću sezonu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2021. 08:05

Dinamo se priprema za derbi s Osijekom i za sve ono što slijedi nakon njega; Krasnodar, Hajduk, Krasnodar... Iako je u Zagreb stigla hladna fronta pa se u subotu očekuju i solidni minusi u vrijeme utakmice, u Maksimiru postaje sve toplije. Stižu ključne utakmice, Zoran Mamić kuje planove kako uspješno proći kroz iduća dva tjedna, moglo bi to biti u skladu s onom “sa štitom ili na njemu”.

Već dulje na ciljniku

Ali, dok najveće borbe ove sezone tek slijede, Dinamo već planira iduću sezonu, slaže momčad za ljeto. Očito, spremaju se u Maksimiru za veliku ljetnu fluktuaciju igrača, mnogi su potencijalni transferi na vidiku, da sad ne nabrajamo od Livakovića, Majera, Petkovića, Oršića, Ademija... Stoga su Modri ovih dana riješili još jednog novog igrača, Šibenčanin Marko Bulat trebao bi na ljeto Šubićevac zamijeniti Maksimirom.

Do kraja sezone igrat će za momčad Krunoslava Rendulića. Bulat je u četvrtak bio u Zagrebu i obavljao formalnosti oko potpisa za Dinamo, a nakon Ivan Nevistića, Daniela Štefulja, Darija Špikića i Marijana Čabraje, Modri su dogovorili dolazak još jednog mladog igrača, koji bi trebao imati važnu ulogu u tom “novom Dinamu”. Bulat je već dulje na Dinamovu ciljniku, nije tajna da je i on bliži Modrima nego drugim klubovima, ovakav je rasplet bio očekivan.

Naravno, ne misli Dinamo na tome stati, bit će tu još novosti, maksimirska svlačionica promijenit će naljeto krvnu sliku, nije nemoguće da dođu i neki iskusni igrači. Zasad je od takvih stigao Stefan Ristovski, koji bi protiv Osijeka mogao imati svoju premijeru u Dinamovu dresu, a spominjali smo već Lokomotivina Grka Papadopoulosa kao moguće ljetno pojačanje. Ima jedan važan detalj na koji u Maksimiru ne smiju zaboraviti.

Naime, nakon dugo godina, a zahvaljujući tome što ostali hrvatski klubovi nisu imali previše uspjeha u Europi, HNL ima slab koeficijent i hrvatski prvak krenut će u Ligu prvaka iz prvog pretkola. A ono se ove godine igra 6. i 7. srpnja, dakle, u vrijeme dok još traje Europsko prvenstvo. Znači, čak i da ostanu do srpnja u Maksimiru, Dinamo će teško moći računati na Livakovića, Petkovića, Gavranovića, Ademija, Ristovskog... Čak i da svi ispadnu odmah u skupini, imat će malo vremena za odmor i povratak u momčad. Za Modre potpuno nova situacija!

image
Moharrami i Menalo
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Inače, kad govorimo o pojačanjima za ljeto, sve su jače priče da će Dinamo u svoje odaje vratiti Luku Menala. On je na posudbi u Rijeci do kraja sezone, igra odlično ovog “proljeća”, ali donedavno se često govorilo kako će ga Rijeka otkupiti i kako će Menalo biti jedan od onih igrača iz “paketa” za Nevistića i Štefulja. Ipak, u Dinamu razmišljaju o povratku Menala, da dobije pravu šansu u Maksimiru i bude dio te momčadi koja će se od ljeta početi stvarati.

Prijelazni rok, ovaj tekući, traje do ponedjeljka, Dinamo planira novu sezonu, međutim, najvažniji obračuni ove sezone tek su pred Modrima. Derbi s Osijekom u Zagrebu se čeka s posebnom pozornošću, pobjeda bi, osim bodova i prednosti na ljestvici, dala dodatnu snagu za nadolazeće utakmice.

Linker
23. travanj 2024 19:19