CROPIX
PRVA HNL

DINAMO LAGANO PROTIV MUŠTERIJE Modri pobjedu začinili lijepim golovima

Dinamo nije gostima pružio ni malo šanse u utakmici na Maksimiru. Modri su poveli autogolom gostujuće momčadi, da bi pobjedu osigurali Henriquez i Matel
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2015. 20:52

Nakon ulaska u Ligu prvaka, Dinamo se vratio domaćim navikama, pobjedama u HNL-u. Jučer su u Maksimiru slomljeni Farmaceuti, a sve je odlučeno već na početku kada je Paracki nespretno i nesretno pogodio vlastitu mrežu. Bilo je jasno da momci iz Koprivnice više nemaju što tražiti nakon tog događaja.

U najavi je trener Zoran Mamić najavio da njegovu momčad čeka dosada najteža utakmica u prvenstvu. Mislio je naravno na činjenicu da su se njegovi dečki psihološki ispraznili nakon što su dohvatili ogromni uspjeh, plasman u najelintije klupsko natjecanje na svijetu. Bio je u pravu, nije billo lako, iako rezultat sugerira drukčije. Trener Koprivničanaca Željko Kopić očito zna kako kormilariti s svojim momcima. Iako su jučer izgubili, iako su prema naprijed bili bezopasni, gosti su pokazali dostu dobru prezentaciju u defenzivi, u prostoru od sredine travnjaka do visine svog šesnaesterca, naročito u prvom poluvremenu držali su Modre dosta daleko od svojih vrata, dobro su se kretali, pokrivali prostor, bili su čvrsti u duelima.

Godinama smo u Maksimiru znali gledati preplašeni Slaven, uglavnom zbunjen i izgubljen. Kopićeva momčad nije tako izgledala, imala je glavu i rep, nije gubila raspored, bila je disciplinirana i stabilna, ali jasno, bez kvalitete za nešto konkretnije. Najslabiji dio momčadi bio im je ipak stoperski par.

E sad, sigurno ćete se pitati zašto smo nahvalili goste koji su poraženi i koji nisu ozbilnije priprijetili? Stvar je jasna, Dinamo ima kvalitetnije pojedince, mnogo kvalitetnije. Mamić u momčadi ima igrače koji mogu jednim potezom odlučiti utakmicu, to je bila nenadoknadiva prednost u odnosu na društvo iz Koprivnice.

Evo najboljeg primjera za to. U prvoj dionici Slaven nije dozvoljavao Dinamu stvarati šanse, osim nekih sporadičnih napada, koji su samo mirisali na opasnost. A ona je na scenu stupio wunderkind Ante Ćorić, koji je majstorski ubacio loptu u srce šesnaesterca, a tamo je Angelo Henriquez reagirao kao napadač najveće svjetske klase. Nebeski je skočio i fantastičnim trzajem glave poslao loptu u rašlje. Bila je to konačna 'točka na i'. Kad u momčadi imate takve 'španere' i takve vrsne igrače, onda pobjeđujete i bez velike igre.

Ta činjenica je zapravo i priča jučerašnje utakmice. Modri su se bez obzira na dobar otpor gosta, rutinski dokopali trijumfa. Igrali su toliko dobro koliko im je bilo potrebno za nova tri boda. Tako to rade kvalitetne momčadi u okršajima s onim slabijima. Uostalom, nakon onog 'ludila' protiv Skenderbeua, bilo je iluzorno očekivati da će Mamićeva četa biti autor nekog posebnog showa.

Vidjeli smo jučer zajedno u momčadi Ćorića i Roga, može to tako, obojica su igrali zaista dobro, u cijeloj priči priključio im se i kapetan Antolić koji je bio autor fenomenalnog poteza, sjannim udarcem pogodio je prećku koja se vjerojatno još trese. Pjaca je ponudio nekoliko dobrih poteza, obrana je djelovala sigurno, sasvim dovoljno za finu i uvjerljivu pobjedu. Uz dodatak da je jučer Dinamo zaokružio brojku od 50 uzastopnih utakmica bez poraza, računajući i prijateljske oglede. Posljednji je bio onaj protiv Astre u studenom prošle godine.

Kad su navijači u pitanju, opet smo se vratili na staro, okupilo se tek nešto više od 1500 gledatelja. Zagrebačka publika je probirljiva, zanimaju je veliki događaji, metropola se priprema za Arsenal, Bayern...

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3-0 (Paracki (ag). 11., Henriquez 44, Matel 79)

Dinamo: Eduardo - Matel, Sigali, Šimunović, Pivarić - Antolić, Rog - Fernandes, Ćorić, Pjaca - Henriquez

Slaven Belupo: Rozman - Purić, Mikulić, Potokar, Štiglec - Gregurina, Brlek, Crepulja - Savić, Delić - Paracki

Rezultati 8. kola:

Split - Istra 1961 3-0

Dinamo - Slaven Belupo 3-0

U petak:

Zagreb - Lokomotiva 1-2

U nedjelju, 30. kolovoza igraju:

Inter - Hajduk (19.00)

Rijeka - Osijek (21.00)

Ljestvica:

1. Dinamo 8 4 4 0 16-4 16

2. Split 8 3 2 2 7-7 11

3. Rijeka 7 2 5 0 11-7 11

4. Lokomotiva 8 3 1 4 15-13 10

5. Hajduk 7 2 4 1 9-8 10

6. Inter 7 2 4 1 6-8 10

7. Istra 1961 8 2 4 2 12-15 10

8. Slaven Belupo 8 2 3 3 14-16 9

9. Osijek 7 1 2 4 5-12 5

10. Zagreb 8 0 3 5 7-15 3

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

79. minuta - GOOOL! Matel je krasnim golom zaključio utakmicu na Makismiru. Igrač Modrih s desne je strane kaznenog prostora, s oko 15 metera, ljevicom pogodio suprotni kut Rozmana.

78. minuta - Opet je natsupilo malo zatišje u ogledu na Maksimiru. Dinamo čuva prednost i polako čeka posljednji sučev zvižduk.

61. minuta - Kakva bomba Antolića!! Potegnuo je kapetan Dinama s 25 metara i opako uzdrmao prečku. Naknadni odbijanac opet je došao do Fernandesa čiji udarac brani Rozman!

50. minuta - Odličnu kontru Dinama završio je Henriquez udarcem, ali posljednju riječ imao je Rozman lijepom obranom!

48. minuta - Pivarić je opalio s 25 metera, ali Rozman sigurno brani.

Poluvrijeme: U prvom dijelu gledali smo samu jednu momčad na terenu, kako floskula kaže. Dinamo je potpunu dominaciju okrunio s dva gola, od kojih treba izdvojiti majstorski pogodak glavom Henriqueza.

44. minuta - GOOOL!!! Taman pred kraj prvog dijela Modri su povećali vodstvo lijepim golom Henriqueza. Ubacio je s desne strane Ćorić, a Čilenac krasnim trzajem glavom s desetak metera neobranjivo pogodio gol Slavena!

40. minuta - Nema prejeranih uzbuđenja na Maksimiru - Dinamo kontrolira igru, a Slaven djeluje kao da nastoji sačuvati minimalan poraz, makar još nije ni kraj prvog poluvremena.

22. minuta - Dobra prilika za Modre - Ćorić je ubacio, Pjaca pucao glavom, ali preko gola.

11. minuta - GOOOL! I tako, prva prava šansa Modrih odmah je urodila pogotkom. Antolić je oštro ubacio s desne strane kaznenog prostora, a Paracki u sredini nespretno reagirao i zabio u vlastitu mrežu!

8. minuta - U ranoj fazi utakmice nismo vidjeli ni jedne prilike. Dinamu se ne žuri po gol, Slaven zasada dobro paraira.

Počela je utakmica!

Linker
19. travanj 2024 04:36