Drago Sopta/CROPIX
NOVI ĆIRIN PORAZ

Dinamo lako protiv Zadra: Modri s pet komada potopili goste,eurogol Halilovića

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 17. studeni 2012. 14:20

Čuda se ipak ne događaju svaki dan. Nakon što je Dinamo u subotu s pola snage i «petardomľ riješio Zadar i vratio se na pobjednički kolosijek, nametnulo se logično pitanje kako je uopće mogao ispasti iz Kupa od iste momčadi!? Gosti su bili suzdržani, s rijetkim izletima pred Dinamov kazneni prostor pa je Ivan Kelava ostao besposlen, dok je Tomo Gluć kapitulirao u pet navrata.

Na Maksimiru je počelo slavljenički s porukama dobrodošlice generalima Gotovini i Markaču, a obljetnica vukovarske tragedije je obilježina minutom šutnje...

Sama utakmica bila je jednosmjerna od prvog zvižduka. Zadar se povukao i bilo je pitanje trenutka kada će Dinamo probiti obrambeni bedem Ferde Milina. I to se dogodilo u petoj minuti kada je Kovačić znalački spremio jedna odbijanac iza Gluića.

Inače, Čačić je ostao dosljedan paroli «svaka utakmica - novi sastav. No, ovoga puta mu to nitko nije zamjerio jer je svoj prvi seniorski početak upisao Alen Halilović, a obilježio ga je prekrasnim pogotkom u 35. minuti za 2-0. Upravo je nevjerovatna lakoća s kojom 'mali' Alen kročio seniorskim nogometom...

Da Bryan Carrasco više nije na mapi svjedočila je činjenica da je suigrače ponovno gledao iz maksimirske lože, dok je Ivan Krstanović za koga se nagađalo da je ovih dana dogovovorio rastanak s «modrimaľ (pod uvjetom da stigne ponuda koja će zadovoljiti apetite kluba) u utakmicu sa Zadrom ušao tek u nastavku zamjenivši Halilovića.

Nekako u isto vrijeme čini se da su Zadrani oštećeni za kazneni udarac nakon što je Vida skočio Heisteru na glavu, a pogodak Josipa Ivančića opravdano je poništen zbog zaleđa.

Zadar se malo otvorio u završnici, a gostujući strateg Ferdo MIlin poklonio je posljednjih pola sata igre Stipi Perici koji se proslavio s dva pogotka Dinamu u Kupu. No, ovoga puta Perica je ostao samozatajan. Dinamo ovoga puta nije servirao šokantnu završnicu svojim navijačima. Prvo je Pivarić asistirao Beqiraju, da bi potom pogotkom u 73. minuti povisio rezultat na 4-0. Krstanović je golom u 78. minuti postavio konačni rezultat utakmice.

Poluvrijeme: 2-0. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) 5,5; pomoćnici: Grgić (Osijek), Pejić (Vukovar)Strijelci: 1-0 Kovačić (5.), 2-0 Halilović (35. Kovačić), 3-0 Beqiraj (70. Pivarić), 4-0 Pivarić (73. Ademi), 5-0 Krstanović (78. Kovačić) Žuti kartoni: Ademi, Krstanović (Dinamo); Šimurina, Perica (Zadar)Igrač utakmice: Mateo Kovačić Stadion Maksimir. Gledatelja: 5.000.



Dinamo: Kelava - - Vrsaljko 6,5, Puljić 6, Vida 6, Pivarić 7 - Kovačić 8, Ademi 6,5 (od 77. Alispahić -) - Halilović 7 (od 58. Krstanović 6,5), Sammir 6, Čop 6 (od 77. Brozović -) - Beqiraj 7

Zadar: Gluić 5 - Sarić 5, Jerbić 5, Prahić 5, Šimurina 5, Vasilj 5 - Gržan 5 (od 79. Ikić -), Tokić 5, Ćurjurić 5, Heister 5 (od 60. Perica -) - Ivančić 6 (od 57. Banović -)

NOVI PORAZ ĆIRINIH SINOVA, SPLIT POSRNUO U VINKOVCIMA



Ćiro Blažević došao je u NK Zagreb kao sigurni spasitelj od ispadanja, no planovi se zasad ne ostvaruju. Nakon domaćeg minimalnog poraza od Hajduka, “pjesnici” su s identičnih 0-1 izgubili i na gostovanju kod Slaven Belupa. Nepopravljivi optimisti i ljubitelji Ćirina lika i djela mogu barem reći da je njegova momčad u dvije utakmice primila samo dva pogotka što prije njega nije bio slučaj. Gol odluke postigao je Dario Čanađija u 41. minuti.

Zadar i Zagreb su poraženi, no zato se Cibalia pokušava izvaditi s dna. Sa 2-1 pobijedili su Split (Mazalović 18.- 11m, Filipović 51) nakon što je bivši igrač Cibalije Baraban već u 5. minuti doveo goste u vodstvo.

Split je od 17. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Tomislava Glumca.

Kraj utakmice.



78. minuta - GOOOL! Sammir je asistirao, Krstanović poslao još jednu loptu iza leđa Gluića.

73. minuta - GOOOL! Pivarić je svojim prvim pogotkom sezone povećao vodstvo.

70. minuta - GOOOL! Beqiraj je glavom pogodio za 3:0 Dinama.

66. minuta - Sammir je pokušao iz slobodnog udarca, lak plijen za Gluića.

58. minuta - Halilović je napustio teren, u igri je Krstanović.

57. minuta - Zadar je postigao pogodak, ali je sudac dosudio, vrlo dvojbeno, zaleđe.

48. minuta - Beqiraj je krenuo sam na Gluića, ali je vratar Zadra bio brži i izbacio loptu u aut.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj poluvremena.

35. minuta - GOOOL! Kovačić je asistirao, Halilovičć je natrčao na loptu i iz prve prebacio preko nemoćnog vratara Zadra.

33. minuta - Sammir je ušao u kazneni prostor, ali je zakomplicirao stvar i izgubio loptu.

25. minuta - Dobra prilika za Zadar, Tokić je išao na Kelavu, ali je loše pucao.

20. minuta - Čop je asistirao Baqiraju, koji je pucao i pogodio stativu.

19. minuta - Halilović je pucao sa 16 metara, ravno u vratara.

15. minuta - Dinamo kontrolira utakmicu, Zadar pokušava iznenaditi Modre iz kontri.

5. minuta - GOOOL! Kovačić je natrčao na loptu, na vrhu 16-erca, iz prve tukao i matirao gostujućeg vratara.

Počela je utakmica.

CIBALIA - SPLIT 2:1 (Mazalović 18' 11M, Filipović 55'; Baraban 7')



Cibalia: Matković, Muženjak, Župarić, Mitrović, Rugašević, F. Vitaić, Mazalović, Pavličić, Filipović, Bartolović, Mišić.

Split: Vuković, Marčić, Galović, Glumac, Hrgović, Belle, Paracki, Radotić, Pehar, Rebić, Bagarić.

Split igra s desetoricom, zbog crvenog kartona kojeg je zaradio Glumac.

SLAVEN BELUPO - ZAGREB 1:0



Slaven Belupo: Rodić, Purić, Kokalović, Grgić, Maras, Glavica, Geng, Gregurina, Glavica, Čanđija, Delić, Bušić.

Zagreb: Livaković, Djengoue, Nadarević, Pavlović, Šovšić, Štrok, Jurendić, Handžić, Bevab, Abdurahimi, Medić.

Linker
24. rujan 2024 21:28