Screenshot / YouTube
NAJBOLJE SU STVARI I NAJJEFTINIJE

DINAMO POBIJEDIO HAJDUK U UTRCI ZA MAKEDONCEM KOJI JE STIGAO U MAKSIMIR Bijeli su bili spremni platiti i više od Modrih, evo što je presudilo

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. veljača 2019. 13:51

Još je jedan mladi igrač stigao u Maksimir. On je Filip Antovski, 18-godišnji lijevi bek došao iz skopskog Vardara. Naravno, kao i mnogi mladi igrači koji stižu u Dinamo sa svih strana svijeta, prvo će se kaliti u Dinamu II, kod Igora Jovićevića, a onda, ako se dokaže, možda jednom dobije priliku zaigrati i za prvu momčad.

Momak je U-19 reprezentativac Makedonije, dobivao je već pozive i za U-21, a Modre nije mnogo stajao, kupili su ga od Vardara za svega 25 tisuća eura! Neki kažu da su najbolje stvari u životu često i najjeftinije, čak i besplatne, vidjet ćemo hoće li mladi Antovski opravdati tu uzrečicu. Međutim, ono po čemu je njegov dolazak zanimljiv jest činjenica da su se iza kulisa za njega tukli Dinamo i Hajduk. Odnosno, Dinamo je ranije dogovorio njegov transfer, Hajduk je naknadno ušao u igru i želio Antovskog dovesti odmah, jako je bio zagrizao, čak je Vardaru bio spreman platiti i više no što je platio Dinamo. Ali dogovor je dogovor, Antovski, Dinamo i Vardar već su bili utanačili njegov transfer i nije bilo previše šanse za promjenu.

Inače, čuli smo jučer još jednu zanimljivost. Među imenima koja su kolala maksimirskim hodnicima na listama potencijalnih pojačanja tijekom siječnja i ranije bili su Tudor Baluta (20), veznjak iz rumunjskog Viitorula, kluba čiji je gazda veliki Gheorghe Hagi, te Jan Mlakar (20), napadač iz Maribora. Nisu na kraju došli u Dinamo, premda su ih Modri više puta gledali i o njima razmišljali, no ili su se u Maksimiru odlučili za druge igrače ili su ti momci, jednostavno, odabrali drugačiji put. Pa ih je obojicu doveo premierligaš Brighton & Hove.

Za male novce

Platili su Englezi za svakoga po tri milijuna eura i ostavili ih u matičnim klubovima na posudbi do kraja sezone. Pitanje je, dakako, bi li ti mladići u ovom trenu uopće imali mjesta u Dinamu, pogotovo Baluta s obzirom na to da nitko od veznjaka nije napustio Maksimir, a i teško je parirati izazovu Premiershipa. No to je dokaz koliko je i Dinamu teško parirati čak i slabijim engleskim klubovima, čiji su budžeti višestruko veći od Dinamova. Iskeširaju šest milijuna za igrače i onda ih ostave na posudbi, luksuz je to kakav je mnogima još uvijek teško i zamisliti. Zato su u Dinamu sretni što su doveli mladog Makedonca za sitne pare, pa ako se i ne uspije snaći u Maksimiru...

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 01:02