Foto: Damir Krajac / CROPIX
SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU

DINAMO PRED TRANSFEROM GODINE, NA MAKSIMIR STIŽE NOVO VELIKO POJAČANJE: Zoran Mamić u ponedjeljak leti po kapetana španjolskog drugoligaša!

AKCIJA LIJEVI BEK Urugvajac Federico Ricca sasvim blizu Maksimira
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2019. 11:22

Čini se da bi sljedećeg tjedna trebala završiti Dinamova potraga za lijevim bekom. Naši izvori kazuju da će hrvatski prvaci u svoju svlačionicu dovesti kapetana španjolskog drugoligaša Malage, 24-godišnji Urugvajac Federico Ricca trebao bi biti novi lijevi bek! Po onome što saznajemo, sportski direktor Zoran Mamić u ponedjeljak bi trebao odletjeti za Španjolsku i ako sve bude u redu dogovoriti posao oko igrača, koji je ubilježio i jedan nastup za reprezentaciju Urugvaja.

Izbornik Oscar Tabarez ubacio ga je u momčad prije nešto više od dvije godine u prijateljskoj utakmici protiv Irske. Dobio je 28 minuta, ali igrao je na poziciji desnog beka, a ušao je umjesto Maxija Pereire. Realno, teško je u reprezentaciji Urugvaja bilo uhvatiti mjesto na lijevom beku, jer je tamo uvijek igrao Martin Caceres, koji je za Urugvaj skupio 93 utakmice.

Aitor Alcalde/Getty Images
Getty Images
Federico Ricca (desno)

Federico Ricca po Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura, ugovor s Malagom veže ga do ljeta 2020. godine. Naši izvori tvrde da Malaga za njega traži 2 milijuna eura, što je dosta velika cifra za Modre. Naime, Modri još osim Rrahmanija nisu prodali niti jednog igrača, pa je pomalo rizično ulaziti u poslove prije jačih izlaznih transfera, no ipak je izvjesno da će biti prodani Livaković i Olmo, što znači da će se blagajna napuniti. Pa bi se onda i mogla isplatiti ta cifra za Urugvajca.

Ian Walton/Getty Images
Getty Images
Federico Ricca u urugvajskom dresu

Po onome što smo naučili, Ricca je u Malagi imao godišnju plaću od oko 500 tisuća eura, a u Dinamo bi mu bila negdje oko 600 tisuća eura, što bi značilo da bi bio jedan od najplaćenijih igrača u plavoj svlačionici. No, s obzirom da se radi o očito dobrom igraču jer je kapetan Malage i bivši urugvajski reprezentativac, a još je u mladim godinama, takva plaća nije pretjerana.

Kažu nam naši izvori da je Ricca, osim toga što je odličan lijevi bek, poznat i po svojim liderskim sposobnostima, što vjerojatno potvrđuje činjenica da je kapetan kluba. Zanimljiva jest i činjenica da je za Malagu ove sezone kao lijevi bek postigao pet pogodaka i tri puta asisitirao. Sjajna je to napadačka statistika za momka koji igra u obrani. E, sad valja vidjeti hoće li se taj transfer ostvariti...

Linker
29. ožujak 2023 11:51