REUTERS/Rafael Marchante
POVRATAK U REALNOST

DINAMO SE VRAĆA STANDARDNOM RITMU, BJELICA NE ODUSTAJE OD SVOJE PRAKSE 'Baš ništa se ne mijenja, rotirat ću i dalje, svi će igrači dobiti šansu...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. ožujak 2019. 16:40

Kao što je rekao sam Nenad Bjelica nakon remija s Murom (2:2), prvi tjedan reprezentativne stanke bio je više regeneracijski, a ovaj idući prije utakmice nastavka prvenstva bit će jači, tu momčad očekuju pravi treninzi kao i inače prije ‘radnog vikenda’. Logično, ipak će Bjelica imati više igrača na treningu, malo-pomalo ‘kapat’ će svi reprezentativci pa bi od srijede, četvrtka Bjelica trebao raspolagati svim resursima. Naravno, onima koji su zdravi i koji konkuriraju za momčad.

Bez rizika

Dobra je vijest da se kapetan Arijan Ademi pomalo vraća u trening.

- Ademi bi mogao za tjedan-dva, Hajrović? On počinje lagano trčkarati, vidjet ćemo koliko će to trajati. Theophilea od ponedjeljka očekujem u punom treningu, a Perića smo protiv Mure poštedjeli jer je osjetio malo zatezanje, nismo htjeli riskirati - kazao je Bjelica, koji je protiv Mure koristio Nikolu Moru.

On ima problema s trbušnim zidom, ali je terapija u Beogradu dala rezultate i trenutačno se osjeća dobro.

Plzen, Ceska, 140219.
Doosan Arena.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige: FC Viktoria Plzen  GNK Dinamo Zagreb.
Na fotografiji: Arijan Ademi i Dani Olmo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Doza oporavka

Zašto spominjemo taj Beograd? Zato što je glavni grad Srbije postao omiljeno mjesto za tretmane oporavka Dinamovim igračima. Privatni trener, ili fizioterapeut, Andreja Milutinović, ili kako ga zovu, Andrej, na glasu je kao čovjek koji može učiniti čuda sa svakojakim ozljedama, pa kod njega dolaze i najveće svjetske nogometne zvijezde. Očito, vjeruju u čuda, u skraćeni proces oporavka no što ga propisuje konvencionalna medicina. I tako su kod Andreja išli mnogi dinamovci bio je tamo Majer, zatim Moro, Ademi, Šunjić, pa i Hajrović...

BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 04:  Izet Hajrovic of Dinamo Zagreb celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the UEFA Europa League Group D match between RSC Anderlecht and Dinamo Zagreb at Constant Vanden Stock Stadium on October 4, 2018 in Brussels, Belgium.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Istina, Majeru je ta terapija pomogla, ali bila je i dugotrajna, Moro je također mjesecima radio po Milutinovićevu programu, vratio se vrlo dobro nakon operacije koljena. I sad je opet otišao tamo, po dozu “brzog oporavka”, trenutačno je sve u redu. Ali, primjerice, Ademi je na kraju ipak morao na operaciju trbušnog zida, čudesni Andrej nije ga uspio spasiti skalpela. Što je dokaz da nema jednoznačnog recepta, već sve ovisi od ozljede do ozljede i ponekad ta terapija nije dovoljna i adekvatna. E, tako je u Beogradu bio i Izet Hajrović, zbog problema s tetivom. I radio po programu “doktora” Milutinovića da bi se što prije vratio, ali, još ga nema na travnjaku.

Prognoza je, nakon utakmice s Viktorijom iz Plzena bila da će izostati oko tri tjedna, sad je izvan terena već pet tjedana. I u ovom trenutku ni Bjelica nije mogao reći kad će se vratiti. Osim da “počinje lagano trčkarati”. Što, logično, znači da je dalje od povratka u momčad od Ademija, koji je prošao i operaciju. Hajrović je igrač od kojega se očekuje doprinos u završnici sezone, zbog toga nikome ta situacija s njegovom ozljedom nije najbolje sjela.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Navike ostaju

A kad smo već kod završnice sezone, uvijek je zanimljivo pitanje kako će Bjelica u zadnjih 12 ili 13 utakmica (ovisno o plasmanu u finale Kupa) držati momčad u igračkoj formi, sad kad nema više “europske” i “HNL momčadi, već 25 igrača koji čekaju priliku u svakoj utakmici. Dinamov trener ne vidi u tome nikakav problem i ne misli mijenjati navike.

- Bit će isto kao i dosad, vidjet ćete. Naravno, neki će igrati više, neki manje, ali tako je čitavu sezonu, no, svi će dobiti priliku, jer je svi igrači i zaslužuju - rekao nam je Bjelica.

Linker
27. travanj 2024 20:36