CROPIX
REAKCIJA UDRUGE

'DINAMO TO SMO MI' OBJAVIO DVA ODGOVORA ZDRAVKU MAMIĆU 'Objava iz emigracijskog press ureda u BiH je Upravi Dinama pokazala gdje im je zapravo mjesto'

Piše: HinaObjavljeno: 31. ožujak 2020. 12:42

Savjetnik uprave Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić putem svog Facebook profila objavio je jučer plaće stručnog stožera prve momčadi u zadnjih 20 mjeseci i izazvao prabu buru reakcija. Mamić tvrdi da je stručnom stožeru Dinama isplaćeno oko 37 milijuna kuna. Tom objavom reagirao je na odluku igrača i stručnog stožera, koji su prošli tjedan odbili smanjenje plaća zbog nadolazeće financijske krize koja prijeti klubu zbog pandemije koronavirusa.

Nekoliko sati poslije Mamić je poslao novu poruku: 'Štedi se kad se ima, a ne kad se nema', a na njegove postove brzo su odgovorili, također putem Facebooka, iz udruge 'Dinamo to smo mi'.

Njihova zadnja dva priopćenja donosimo u cijelosti.

"Dobro vam jutro želimo.

Potaknuti brojnim upitima nakon jučerašnjeg posta, odlučili smo pojasniti jednu rečenicu u našem odgovoru bjeguncu od hrvatskog pravosuđa odgovornom za ukradenih 330 milijuna kuna iz Dinama.

Napisali smo: "Isto tako zbog aktualne situacije igrači i stručni stožer su pristali na prvotno smanjenje ugovora, da bi uprava bez razgovora to smanjenje jednostrano drastično povećala, ali i odlučila da im neće isplatiti ono što su zaradili".

Mnogima je za oko pao zadnji dio rečenice. Prema informacijama koje su nam potvrđene s nekoliko strana, Uprava Dinama (iako tvrdi samovoljno kao da su zbilja neki faktor, a jučerašnja facebook objava iz emigracijskog press ureda u Bosni i Hercegovini im je pokazala gdje im je zapravo mjesto) je igračima uskratila isplatu onog što su sami zaradili u protekla dva i pol mjeseca.

Naime, igrači Dinama primanja dobivaju kroz mjesečne isplate, ali i kroz rate (ne, te rate nisu premije, već dio ugovorenog iznosa za koji igraju u Dinamu). U Dinamu su odlučili kako rata za prvo tromesječje neće biti igračima isplaćena iako su je oni u siječnju, veljači i polovici ožujka zaradili i to priopćili igračima sa stavom da "će biti tako ili nikako".

Pozivamo Upravu Dinama da objasni zašto se povukao takav potez da se ne isplaćuje igračima ono što su već zaradili i zašto im se zabranio javni nastup?", stoji u priopćenju Udruge.

Zdravko Mamić je u lipnju 2018. na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora. Mamić i još trojica okrivljenika bili su optuženi za izvlačenje gotovo 117 milijuna kuna iz Dinama te da su državni proračun oštetili za oko 12 milijuna kuna. Osječki Županijski sud je izdao nalog za Mamićevo uhićenje te mu je odredio istražni zatvor jer je zatvorska kazna na koju je osuđen dulja od pet godina.

No, Mamić, koji ima dvostruko državljanstvo je prije izricanja presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, a pokušaji hrvatskog pravosuđa da od BiH ishodi njegovo izručenje bili su neuspješni.

Linker
25. travanj 2024 12:54