Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BRIGE ZA BJELICU

DINAMO U PROBLEMIMA UOČI VELIKOG DERBIJA S HAJDUKOM Dvije velike uzdanice Modrih upitne za Poljud, Bjelica i društvo u Mravincima opet dragi gosti

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. rujan 2018. 22:43

Anderlecht? U nekim drugim okolnostima u Maksimiru bi se sigurno već danima pričalo o utakmici u Bruxellesu, dvoboju u kojem Modri pobjedom mogu doći vrlo blizu velikog europskog sna. Nadomak njemu... Međutim, sad uoči splitskog derbija nitko, ali baš nitko u Dinamovoj svlačionici ne priča o belgijskom velikanu. Čak niti neslužbeno, sve je podređeno samo najvećem domaćem rivalu.

- Ne razmišljamo sad o Anderlechtu, to ćemo tek od nedjelje. Sad samo Hajduk - rekao nam je u petak Kevin Theophile-Catherine, a slično ponavljaju i ostali. Derbi je derbi, uvijek posebna utakmica, na koju je Nenad Bjelica momčad opet poveo zrakoplovom. Premda je Mile Bilić poznat kao vrlo umiješan i brz vozač autobusa, kažu da je osjećaj udobnosti sličan onome u avionu, Bjelica je ipak procijenio da će put zrakoplovom igrače manje potrošiti. No, nije da nema briga jer još uvijek nije siguran na koga će moći računati u derbiju.

- Poveo sam 20 igrača, dva-tri imaju lakše ozljede, a još ne znam hoće li biti spremni Hajrović i Leovac. S njima ću čekati do zadnjeg trena, vidjet ćemo - rekao je Bjelica.

Neki se klade da će obojica na kraju igrati, premda, poznavajući Bjelicu, rijetko se odlučuje staviti u igru igrače koji su se tek oporavili ili se još oporavljaju, nikad ne brza s povratkom na teren. Opet, derbi je, igra se i s "jednom nogom".

- Igramo puno utakmica, ali nema utakmica. Za ovu utakmicu se živi, spremni smo za Poljud - poručio je Amer Gojak, koji također ne misli da je Dinamo u Splitu veliki favorit zbog bodovne razlike koju ima.

- Utakmica protiv Hajduka uvijek je derbi, oni će sigurno biti posebno "unutra", ali ne bojimo se, idemo po pobjedu. Promjena trenera je utjecala pozitivno na njih, to se vidi, ali neću puno pričati o Hajduku, gledamo samo nas i našu formu.

Dojam je da Poljud leži Modrima u zadnje vrijeme?

- Tako ispada. Dobra je atmosfera, bolje igramo kad su navijači protiv nas, još se više motiviramo, tako će biti i sad - kaže Gojak.

Inače, zanimljivo je da je Dinamo današnji trening odradio u - Mravincima! Puno se zadnjih dana govorilo o tom penalu u Kupu, igrači Sloge bili su razočarani suđenjem, neki od njih poručili Hajduku "da ih osveti". Ali, očito se sve smirili, očito je bilo više dima nego vatre i Modri su u Mravincima opet bili dragi gosti.

Naravno, u Dinamovoj delegaciji je i team manager Davor Bukovina, zasigurno Dinamov rekorder kad su u pitanju derbiji s Hajduku, pogotovo oni poljudski. Na modroj klupi sjedi gotovo 22 godina, teško više i zbraja koliko je puta bio na Poljudu. Propustio je, sigurno, jedan derbi u Splitu, možda još jedan ili dva. Kako god, puno je toga prošao, puno velikih derbija i u Maksimiru i u Split. Dugo bi, kaže, trajalo da se ispriča sve anegdote, ali s nogu nam je ispričao jednu sa svog prvog Poljuda koje se i danas sjeća s osmijehom.

- U klubu sam, na klupi, od 1. siječnja 1997. Otto Barić je bio trener. Na dan utakmice u Splitu u hotelu je bila nervoza, predsjednik Zlatko Canjuga i ostali iz Uprave razgovaraju, ozbiljni, u odijelima. A gospodin Otto nakon ručka, pjevuši, šeće hotelom u "bademantlu" prema bazenu, zastane i kaže: "Kaj ste tak ozbiljni, pa pobedili bumo 2:0." I ode. I pobijedili smo, 2:1! - ispričao je Bukovina.

Eto, tako se pripremao Otto Barić za svoj derbi u Splitu, a možda će ovaj put Modri pjevati nakon utakmice.

Veliki derbi Hajduka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 06:26