Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SAMO JEDAN PRAVI TRANSFER

'DINAMO, ZAŠTO NE?' I ONDA JE SVE PROPALO Evo kako se prijelazni rok Vatrenih koji je obećavao zanimljive transfere pretvorio u neočekivani podbačaj

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK VATRENIH Samo tri posudbe i jedan prijelaz bez odštete nije baš očekivana statistika
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. veljača 2018. 09:23

Siječanj je bio mršav za Hrvate, samo tri posudbe i jedan prijelaz bez odštete, rezime je mercata u kojem se prvenstveno očekivalo da će nekolicina nastojati popraviti statističku sliku i pojačati si šanse za nastup na Svjetskom prvenstvu, kroz novi klub i minutažu.

To su učinili Marko Pjaca, koji se iz Juventusa na šest mjeseci zaputio u Schalke, Matej Mitrović koji je u istom roku prihvatio ponudu Club Brugge, samo što se, lako je moguće, neće ni vratiti u Bešiktaš, za razliku od Pjace koji žudi za novim ulaskom u Juventusov dom na što veća vrata, te Marin Leovac čiji je posudba na staroj destinaciji - u Rijeci.

Trebaju Hrvatskoj

Domagoj Vida jedini je od Kockastih službeno trajno promijenio adresu, više ne nosi dres kijevskog Dynama, nego Bešiktaša. No, Vidin transfer dogovoren je još ljetos, početkom siječnja smo je realiziran. Budući da mu je istekao ugovor u Ukrajini, za njega nisu morali platiti odštetu, ali su mu potpisali odličan ugovor.

Deauville, Francuska, 100616.
Parc de Loisirs.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu u Deauvilleu.
Na fotografiji: Ante Coric, Tin Jedvaj, Marko Rog.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ostali Hrvati željni Rusije, koji nisu sretni statusom u klubu iz raznih su razloga ostali prikovani za dosadašnje destinacije. Tin Jedvaj u jednom je času bio u ozbiljnim pregovorima s maksimirskim klubom.

“Dinamo? Zašto ne?“, odgovorio nam je tata Zdenko, također negda izvrstan igrač, kad smo ga pitali kako gleda na povratak sina u Zagreb. No, ostao je oprezan hoće li se realizirati, s pravom. Bayer Leverkusen, u kojem nije odigrao još ni minutu u tekućoj sezoni, i gdje je u siječnju utakmice prve momčadi gledao s tribine ili na televiziji, a tijekom tjedna igrao za pričuve, nije ga pustio. Nastavi li se kalvarija, daleko mu je Rusija, no dovoljno je vremena, možda se to promijeni.

Marko Rog uoči svake utakmice baci pogled na kapaljku, ima li u njoj štogod minuta i za njega. Rog je ostao u Napoliju gdje se u sezonu i pol definitivno nije naigrao. Podno Vezuva valjda nema osobe željnije nogometa. I Nikola Vlašić je razmišljao u drugoj destinaciji, iako igra više od Roga, kamoli Jedvaja. Zato Mateo Kovačić nije ni kanio nigdje poći jer slatko je biti igrač Reala, čak i iz drugoga plana. I Andrej Kramarić ima kiseo osmijeh na licu, no valjda će u Hoffenheimu doći na svoje. Barem mu držimo palčeve, on treba Hrvatskoj!

Zimski prijelazni rok kojeg u nas nećemo posebno pamtiti, a malo je nedostajalo. Samo korektnije i normalnije ponašanje trenera Intera Spallettija i već dogovoren transfer Marcela Brozovića u Sevilli bio bi potpisan. I sad bi rubrika “Hrvati u prijelaznom roku“ bitno drugačije izgledala.

Bilo je opet priča o zanimanju Kineza za Mandžukića, Nikolu Kalinića, vrtio se po medijima Badelj, ali sve to, i ostalo, daleko od realizacije.

Linker
04. svibanj 2024 19:07