Gavranović
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
TREĆI IGRAČ IZ HNL-A U RUSIJI

DINAMOV NAPADAČ NA SP-U NAJAVIO UTAKMICU U KOJOJ BI MOGLE BITI POVIŠENE TENZIJE 'Dosta se govori o tome, ali mi smo sada usredotočeni samo na Brazil'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. lipanj 2018. 20:15

Javio se iz kampa švicarske reprezentacije, ime Marija Gavranovića našlo se među 23 imena i, nakon Dominika Livakovića i Filipa Bradarića, Dinamov je napadač postao treći igrač iz HNL-a koji će vidjeti Rusiju.

- Sretan sam, naravno, ovo je kruna odlične sezone. Očekivao sam, nekako, da ću biti na tom konačnom popisu ako u završnici sezone budem dobar, ako pružim igre koje se od mene očekuju. To se i dogodilo, izbornik Petković uvrstio me na listu za Rusiju i osjećam se zadovoljnim - rekao je Gavranović, koji u zadnjoj pripremnoj utakmici, u pobjedi protiv Japana, igrao 64 minute. Mi smo razgovarali prije te utakmice, nakon remija protiv Španjolske, u kojem nije nastupio.

- Igrali smo dobro, imamo kvalitetnu reprezentaciju i sigurno u Rusiju ne idemo da bismo se odmah vratili kući. Svjestan sam svoje situacije, nisam prvi napadač, ali ipak se nadam i očekujem da ću na SP-u dobiti priliku. To mi je želja.

Skupina je sve samo ne lagana, suparnici su Brazil, Srbija i Kostarika, put do drugog kruga nije jednostavan.

- Naravno da nije, međutim imamo svoje adute i kvalitetu. Evo, pokazali smo i protiv Španjolske, iako je to ipak bila prijateljska utakmica, da se možemo nositi s najboljima. Prvu utakmicu igramo protiv Brazila, odmah nas čeka najteži protivnik. Gledao sam utakmicu Brazila i Hrvatske, još sam se jednom uvjerio u njegovu snagu, pogotovo kad su svi zdravi i spremni, kad je Neymar u momčadi. Međutim, na SP-u ionako nema slabih, da bi prošao dalje, moraš pobjeđivati jake reprezentacije, ali ponavljam, vjerujem da Švicarska ima snagu za drugi krug.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Mario Gavranovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Brazil daje odgovore

Dakako da nikoga ne treba podcjenjivati, pogotovo ne Kostariku, koja je prije četiri godine bila među hitovima turnira, ali ovako ugrubo, prije početka SP-a, dojam je da bi ključni susret mogao biti između Švicarske i Srbije, pogotovo jer Švicarska u momčadi ima puno tzv. Balkanaca, posebice Albanaca, a znamo da njima utakmice sa Srbijom imaju dodatnu tenziju.

- Da, dosta se govori o tome, da će to biti posebna utakmica zbog svih tih stvari, a da će k tome biti i ključna za prolazak u drugi krug. No mi igrači, zasad, o Srbiji uopće ne razgovaramo i ne razmišljamo, usredotočeni smo samo na Brazil, na tu prvu utakmicu, koja može dati dosta odgovora. Iako, točno je da nakon drugog kola stvari mogu biti puno jasnije.

Kako je sa zdravljem i ozljedama, znamo da je tijekom proljeća u Dinamu, prije toga i u Rijeci, imao određenih problema?

- Je, bila je duga i naporna sezona, puno utakmica, puno uzbuđenja, imao sam i tih problema, ali sad je stvarno sve u redu. Osjećam se odlično, poletno i jedva čekam početak SP-a.

Je li se čuo s Nenadom Bjelicom, kad se mora vratiti u Maksimir, koliko je odmora dobio?

- Nismo razgovarali od finala Kupa, koliko ću se odmarati, ovisit će i o tome koliko ćemo daleko dogurati u Rusiji. Ja se nadam da ćemo ostati dulje, da neću tako brzo kući, haha. A kad dođem, sigurno se neću predugo odmarati, Dinamo čekaju novi izazovi i treba biti spreman za to što nas čeka.

Pa hoće li mu ostati zraka za ljeto, za pohod na Ligu prvaka?

- Hoće, vjerujem da ću se, ma koliko ostali u Rusiji, vratiti svjež i odmoran, spreman odmah se baciti na posao s Dinamom.

Promjene su u Maksimiru očite, neki su otišli i došli, bit će još toga.

- To je normalno, još će, vjerojatno, neki otići, neki doći, vjerujem da ćemo biti kvalitetni i konkurentni za plasman u Ligu prvaka. Trener Bjelica u dvije je utakmice uspio pomaknuti i poboljšati neke stvari, optimist sam da ćemo s njim napredovati i da ćemo i u Europi igrati značajnu ulogu. Radujem se svim izazovima koji me čekaju s Dinamom, ali prvo - Svjetsko prvenstvo.

Soccer Football - International Friendly - Switzerland vs Panama - Swissporarena, Luzern, Switzerland - March 27, 2018   Switzerland’s Blerim Dzemaili celebrates scoring their first goal with Granit Xhaka and Mario Gavranovic    REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS/Stefan Wermuth

Zdravlje najvažnije

Je li uspio s Bjelicom razgovarati o svojoj ulozi u Dinamu, poziciju koju će igrati? Vidi li se u špici ili ipak u ulozi drugog napadača, što je često znao igrati?

- Ja mogu igrati na više pozicija, na nekima mi je bolje, na nekima se ne osjećam tako dobro. Navikao sam se sad u špici, odgovara mi ta uloga i nema razloga da se to mijenja. Naravno, opet sve ovisi o treneru, ali ako mene pitate, zadovoljan sam pozicijom koju sam igrao tijekom proljeća.

Znači, od njega možemo očekivati dobru i sljedeću sezonu?

- Nadam se da će biti sve u redu sa zdravljem, to je najvažnije, da sve bude kao sad, onda ću biti još veći optimist.

Protekla sezona bila mu je sjajna, sad je i na putu za Rusiju, može li mu sljedeća biti još uspješnija?

Linker
18. travanj 2024 06:41