Damir Krajac / CROPIX
OSIJEKOVA ŠANSA

DINAMOV PRVI STOPERSKI PAR IMA STRAŠNU KVALITETU, ALI I JEDAN VELIKI PROBLEM Lešković i Benković su u tandemu odigrali tek jednu i pol utakmicu!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2018. 09:45

Filipu Benkoviću ovo je već treća sezona u Dinamu. Marko Lešković, pak, u Maksimiru je već godinu i pol dana, stigao je u modro jato u statusu reprezentativca. Kad se sve to stavi na stol, nestvarno zvuči podatak da su zajedno kao stoperski tandem odigrali dosad - utakmicu i pol! Da, dobro ste pročitali, u Leškovićevih godinu i pol u Dinamu samo jedna i pol utakmica.

Plus ovih 35 minuta protiv Krškog u prijateljskom srazu. Njih dvojica na startu proljetnog dijela sezone bit će, po svemu sudeći, udarni Dinamov obrambeni duo, Lešković je u toj utrci pobijedio Rrahmanija, Benković je, kad je zdrav, neupitan. Prema tome, ne može se reći da su njih dvojica baš uigrani tandem.

Cropix

Putevi su im se, jednostavno, razilazili. Lešković je u Dinamo stigao ozlijeđen, morao je na operaciju od koje se oporavljao čitavu jesen. Onda se polako vratio na teren, baš u vrijeme kad je svoju golgotu s ozljedom prolazio Benković. Prošle sezone tako ni u jednom trenutku nisu istovremeno bili spremni i zdravi. Ova je sezone počela sa Sigalijem i Leškovićem, jer Benković je još dolazi u formi nakon dugog oporavka, a kad se oporavio zauzeo je mjesto u obrani uz Sigalija. Mariju Cvitanoviću često je treća opcija bio i Rrahmani, Leškovića je znao koristiti u sredini terena, a stopera je igrao samo kad jedan od standardnog dvojca nije bio na raspolaganju. Poklopilo se da Sigalija nije bilo u Vinkovcima, pa su stopere prvi put u karijeri zaigrali Benković i Lešković.

Marko Lešković
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Dinamo je slavio 5:2. Teško je, naravno, ustvrditi da je za ta dva gola kriv neuigrani stoperski par. Drugi su se put našli zajedno u derbiju s Rijekom protekle jeseni, Modri su slavili 3:1. Tada nisu započeli utakmicu u paru, štoviše, Lešković je figurirao kao mogući džoker u sredini terena, već su kao i obično zaigrali Benković i Sigali. No, Argentinac se ozlijedio pa je zadnjih 38 minuta Lešković igrao na njegovu mjestu. I, to je bilo sve od njihove suradnje, do ovog spomenutog dvoboja protiv Krškog.

Inače, kad već pričamo o tome, spomenimo da je Benković za Modre debitirao upravo na stadionu u Gradskom vrtu, u srpnju 2015., igrao je stopera u paru s Jozom Šimunovićem. Desnog beka igrao je Matel, a lijevog - Borna Barišić, aktualni Osijekov kapetan. Mijenjali su mu se otad partneri. Eto, igrom slučaja Marko Lešković bio mu je rjeđi od ostalih.

Linker
09. svibanj 2024 15:35