Vlado Kos / CROPIX
ZANIMLJIV KOMENTAR

DINAMOV TRENER OTVORENO O SLUČAJU VATRENOG STOPERA I ŠTO SE DOGODILO S PETKOVIĆEM 'Ovo s Ćaleta-Carom stvarno ne razumijem i ne sviđa mi se to'

U velikom intervjuu za Sportske novosti Dinamov trener Nenad Bjelica progovorio je i o 'slučaju Ćaleta-Car'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2019. 23:40

Nekako nam se čini da se gubi kult reprezentacije. Svoj nastup protiv Walesa otkazao je Ivan Rakitić, eto sad je i Duje Ćaleta-Car otkazao Europsko prvenstvo mladih. Kako gledate na to?

- Da bih komentirao tu situaciju, morao bih znati pravu istinu. Kad je Rakitić u pitanju, bilo je informacija da je Rakitić umoran, pa da ima problema s zadnjom ložom. Kažem, ne znam što je istina da bih komentirao. Razumio bih pitanje umora kod Rakitića jer je odigrao skoro 60 utakmica ove sezone. Kad se radi o Ćaleta-Caru, također ne znam pravu istinu. Ako je razlog umor, onda vjerojatno niti jedan od ovih igrača koji idu na Europsko prvenstvo ne bih otišao. Jer su uglavnom svi igrali više od njega! Ivan Šunjić je odigrao tisuću minuta više od njega, 41 utakmicu, a Ćaleta-Car 26.

- Ukoliko je umor razlog, onda ga smatram neopravdanim. I vrlo neprofesionalnim. No, ako se netko osjeća umornim i nije dovoljno motiviran za reprezentaciju, onda ne treba ni ići na Europsko prvenstvo. Ne trebaju nam nezadovoljni i isfrustrirani igrači. Trebaju nam oni koji su spremni dati sve od sebe. Čak i kad ima manju kvalitetu od onog koji nije motiviran, bolji je. Priča o tome da je Marseille zabranio igranje Ćaleta-Caru? Ne može klub zabraniti igraču igranje za reprezentaciju. Eto, Dinamo sad nema nikakvih mogućnosti da našim igračima zabranimo igranje za reprezentaciju! Mi eventualno možemo u dogovoru s reprezentacijom zamoliti nekoga da se pripazi igrač kad se vraća nakon ozljede ili slično. Ovo s Ćaleta-Carom stvarno ne razumijem. On je stožerni igrač koji ima solidnu sezonu iza sebe i mogao je dati puno reprezentaciji na Euru. Ne sviđa mi se to - zaključio je Bjelica.

Bruno Petković osjetio je što donosi teret slave

Bruno Petković sjajno je krenuo, zabijao, postao je reprezentativac, a onda je zastao? Što mu se dogodilo?

- To sam vam odgovorio kad ste me pitali hoće li Dinamo biti bolji sljedeće sezone. Penjanje na vrh je mnogo lakše nego se održati na vrhu. Nije lako se nositi s uspjesima i slavom, napisima u medijima. Upravo se to dogodilo Bruni Petkoviću. U godinu dana je od jednog nepoznatog igrača došao zasluženo do reprezentacije, a u Dinamu nismo mogli zamisliti udarnu postavu bez njega. Onda je došlo do maloga pada. To su neke situacije koje se igračima znaju događati. Njemu se to dogodilo. Nisam ga vidio dovoljno dobrim u zadnjoj utakmici, nadam se da ga je ta situacija nečemu naučila. Vjerujem da će doći na pripreme s čistom glavom, onakav Bruno kakav je bio na početku kad je došao u Dinamo. Evo, sad ću vam još nešto kazati što je jako pozitivno. Javio se da želi doći na pripreme 24. lipnja, tri dana prije nego ostali reprezentativci. To je za svaku pohvalu. Nadam se da će s tim pristupom nastaviti, da će za Dinamo biti iznimno važan igrač u ovom razdoblju koje nas čeka.

Linker
27. travanj 2024 03:02