Dinamo - Rijeka
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
'IGRICAMA UBIJAM VRIJEME'

DINAMOVAC GORI OD ŽELJE ZA POVRATKOM NA TEREN 'Jedva čekam da skinem gips i krenem punom parom. Odlazak? Mislim da je još rano...'

Sad već jedva čekam da skinem gips, u Turskoj onda idem punom parom.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. prosinac 2017. 17:14

Amer Gojak još je uvijek u gipsu. Ozljeda gležnja uzela mu je gotovo dva mjeseca, izišao je iz igre u dvoboju protiv Rudeša (1:1) i otada je izvan travnjaka.

- Gips skidam 2. siječnja, priključujem se pripremama od prvog dana. Ne znam kad ću biti spreman za najveće napore, ali neka je moja kalkulacija da u Turskoj krenem punom parom - govori Gojak, kojega smo uhvatili upravo na ulasku na terapiju.

- Svaki dan dvaput idem na terapije, radim vježbe za gornji dio tijela, jedva čekam da skinem taj gips.

Ozljeda je došla u lošem trenutku, Gojak je baš hvatao zalet, dobivao minutažu, a onda mu se smrknulo.

- Pa, moram reći, ako sam se već ozlijedio, ako je moralo biti tako, onda bolje da je sad, na kraju polusezone i uoči pauze, nego da se dogodilo na početku proljeća, usred sezone. Kad razmislim, dobro sam i prošao, mogla je ozljeda biti i mnogo teža. Najgore je iza mene, kad skinem gips, bit će sve lakše i bolje.

Zagreb, 281017.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prva HNL,
GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Amer Gojak, Zoran Kvrzic.
Foto: Marko Todorov / Hanza Media
Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
Dinamo - Rijeka

Osim terapije, kako provodi dane?

- Igram Playstation. Uglavnom FIFA-u, tu i tamo PES, tada igram i s Dinamom. Moram nekako ubiti vrijeme. Da, igram i igricu Call of Duty s našim glasnogovornikom Alenom. Pitajte njega kako prolazi, haha.

Zbog svega toga Amer nije otišao daleko u ovoj stanci, osuđen je na Zagreb, najveći dio odmora proveo je ovdje.

- Svejedno, ne mogu se požaliti, odmorio sam se, bio s prijateljima i obitelji, koji su mi bili velika podrška u ovoj situaciji. Uvijek su uz mene kad su mi potrebni, dali su mi samopouzdanje, pomogli u ovoj patnji.

Kad se podvuče crta, kakva je bila Dinamova jesen?

- Odlična. Prvi smo na ljestvici, imamo veliku prednost, nemamo poraza, ta što bismo mogli prigovoriti? U redu, Europa, ali sve je osim toga bilo sjajno. Vjerujem da ćemo na proljeće nastaviti u tom ritmu. Odnosno, vjerujem da ćemo biti i bolji. Pred nama su pripreme, dobro ćemo se spremiti i u drugom dijelu sezone odigrati odličnu polusezonu. U naslov prvaka ne sumnjamo. Iako još ništa nije gotovo, znam koliko vrijedimo i nećemo prokockati prednost.

Gojak je jedan od onih koji su igrali na najviše pozicija tijekom jeseni. Bio je i zadnji vezni, i krilo, i polušpica, čak i napadač. Za Gojaka i danas postoje dvojbe i pitanja što je on zapravo, koja je njegova idealna pozicija?

- Meni nikad nije bilo problem igrati bilo koju poziciju, uživam kad god sam na travnjaku. Ali ako me već pitate, najbolje se osjećam kao desetka, to je moje idealno mjesto. Nikad se nisam bunio, igram sve što trener traži od mene, ali da ja sam biram, izabrao bih desetku jer tu poziciju najviše volim. No interes Dinama je iznad mojih interesa, za to igram, treniram i dajem sve od sebe.

Zagreb, 281017.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prva HNL,
GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Charalampos Mavrias, Amer Gojak.
Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media
Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
CHARALAMPOS MAVRIAS

Kaže se da je polivalentnost dar za trenere, ali da za igrače može biti minus. Ono, krpaš sve pozicije, a kad se vrati pravi vlasnik, uvijek izvisi polivalentni igrač.

- Ha, ne znam što bih na to kazao. Jednostavno, moje je da igram i da se prilagodim trenerovim zahtjevima, o ostalome ne razmišljam.

Odlaze pomalo igrači iz Dinama, Henriquez je u Meksiku, sprema se i Antolić u Poljsku, s druge strane stiže Gavranović... Momčad će na proljeće imati drugačije konture?

- Nije moje da o tome govorim, jasno da će nam Angelo nedostajati jer je riječ o odličnom napadaču, ali želimo mu svu sreću u novoj sredini. O ostalima neću govoriti, tko će doći, tko otići. Kako god bilo, siguran sam da će Dinamo biti dobar, da ćemo napredovati na svakom treningu, u svakoj utakmici.

Bilo je govora da bi i on mogao otići, navodno su postojale neke ponude, kako stoje stvari s tim?

- Iskreno, uopće se ne zamaram. Mislim da je još rano za odlazak, u idućem se razdoblju vidim u Dinamu, još neko vrijeme. Moram se nametnuti treneru, igrati, osvajati trofeje, a što će biti poslije, vidjet ćemo. Sad sam zadovoljan ovdje, nemam druge želje.

Što očekuje od proljeća s obzirom na to da neće biti u punom pogonu od prvoga dana, neće mu se biti lako nametnuti, a konkurencija u veznom redu nije bezazlena?

- Konkurencija je uvijek dobra, što nas je više kvalitetnih, to nam je svima bolje. Dakako, svi želimo igrati, ali ne možemo svi igrati. Zato i kažem, usredotočen sam samo na povratak na travnjak, a onda na to da svaki trening i svaku minutu odigram što bolje. A što će trener odlučiti, to je na njemu.

Linker
03. svibanj 2024 10:44