Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
MOMAK KOJI JEDNOSTAVNO RASTURA

DINAMOVAC ZA KOJEG GOVORE DA JE U GODINU DANA NAPREDOVAO NAJVIŠE NA SVIJETU OTKRIVA TAJNU IZA SVOG ISKORAKA 'Recept je, zapravo, posve jednostavan...'

DINAMO Mladi veznjak jedan je od stupova modre momčadi od koje se na proljeće očekuju velike stvari
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. veljača 2019. 09:16

Amera Gojaka (21) na prošlim smo pripremama u Beleku proglasili apsolutnim pobjednikom! Bio je najbolji u pripremnoj fazi. Nakon njih napravio je ogroman iskorak, a prošle jeseni bio je definitivno jedan od krucijalnih igrača Dinama. Na posljednjim pripremama zagrebačkog kluba, na istom mjestu, Gojak je opet bio među najboljima, možemo kazati da dijeli prvo mjesto s Nikolom Morom i Danijem Olmom. Da to tako kažemo, taj momak rođen u Sarajevu, jednostavno, rastura.

Svi smo spremni

- Znate, najvažnije je da smo svi spremni za proljetni dio sezone. To smo željeli, to smo dobili. Odradili smo sve planirano - kaže nam Gojak.

A kako je na osobnom planu? Drugu godinu zaredom briljirao je na pripremama, Turska mu, izgleda, odgovara, bilo sunce ili kiša, pa ni oluje kao što su bile ove godine ne mogu ga zaustaviti.

- Pa dobro, gode mi te pohvale. Naporno sam radio svaki dan, uvijek sam davao maksimum, drago mi je što se to prepoznaje.

Zagreb, 131218.
Maksimir.
Utakmica utakmica 6. kola grupne faze Europa lige izmedju Dinama i Anderlechta.
Na fotografiji: Amer Gojak.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Dinamo

Neki su stručnjaci na kraju protekle jeseni, kad je Dinamo ostvario povijesni uspjeh plasiravši se nakon skoro pola stoljeća u europsko proljeće, kazivali da je Gojak igrač koji je u godinu dana napredovao vjerojatno najviše na svijetu! Zaista je odigrao sjajno, tako zrelo, pametno, ali i maštovito, u svakom trenutku vukao je najbolje poteze. Znalo se da je nevjerojatno talentiran, ali malotko je vjerovao da će u tako kratkom vremenu postati tako dobar igrač, bitan kotačić Dinamova pobjedničkog mehanizma. Kako mu je to uspjelo?

- Pročitao sam to, ali vjerujte da o tome nisam razmišljao. Jednostavno sam - igrao. Uvijek, baš uvijek sam vjerovao u sebe. Kad se dogodila ona ozljeda, to me malo unazadilo. Ali kad sam prošle godine prošao jedne prave pripreme, odmah sam se osjećao moćnije. Kad se tjelesno osjećate moćno, onda dobijete dodatno samopouzdanje. Recept je, zapravo, posve jednostavan: morate biti fokusirani i koncentrirani. Bio sam to svake sekunde, radio sam i davao sve od sebe da bih postao ovo što danas jesam. Međutim, ne bih sad htio sebe posebno isticati, jer svi smo dobro igrali. Tijekom cijele jeseni, u prvenstvu, kvalifikacijama, u skupini Europske lige.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb - Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - November 29, 2018  Dinamo Zagreb's Amer Gojak in action with Fenerbahce's Eljif Elmas      REUTERS/Osman Orsal
REUTERS/Osman Orsal

Posebno je nešto želio istaknuti:

- Jako olakšava kad vam trener vjeruje, kad često razgovara s vama, kad daje savjete... Onda je sve lakše, to mi dosta znači. To je ona psihološka komponenta koji nadograđuje tjelesnu i ukupno nogometno znanje. Nadalje, mi smo u svlačionici kao neka obitelj, zajedništvo je jednostavno nevjerojatno. U takvim, idealnim uvjetima osjećam se izvanredno, veselim se svakom treningu i utakmici, najbolja riječ koja sve opisuje jest - užitak! Kad uživate, onda vam sve polazi od noge, sve se poklopi.

Osim Dinamove, u njegovu nogometnom uspjehu bitnu ulogu odigrala je i ona prava, njegova obitelj.

- Moja je obitelj najvažnija za moj uspjeh. Majka Dika, tata Ahmet i brat Muamer. Tata i mama žive sa mnom u Zagrebu, a brat ne može zbog posla, on je policijski inspektor. Vidite, imam i podršku i zaštitu, hahaha... I kad nije bilo dobro i sad kad je dobro, oni su uvijek tu, dosta me savjetuju. Puno razgovaram s njima, to mi jako puno znači.

Zagreb, 081118.
Stadion Maksimir. 
Utakmica 4. kola Europske lige, 
GNK Dinamo Zagreb - FC Spartak Trnava.
Na fotografiji: Amer Gojak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Sada samo Rudeš

Naravno, iako prije toga Modri pred sobom imaju dvije prvenstvene utakmice, glavna je priča nastavak Europske lige i utakmica s Viktorijom iz Plzena. Može li Dinamo nastaviti sjajnu europsku priču, i dalje ispisivati povijesne rezultate? Kazali ste da je momčad apsolutno spremna za proljeće, znači li to da se navijači mogu spremati za nova europska slavlja?

- Nismo još uvijek ništa razgovarali o Viktoriji. Mislim da je to dobro, ne želimo preskakati stepenice. Kad dođe vrijeme, onda ćemo razgovarati o Viktoriji, trener će nam sigurno prenijeti kvalitetne informacije o njima. Sigurno ćemo biti upoznati sa svim kvalitetama i manama suparnika. Znam da će zvučati pomalo čudno, ali nije demagogija: nama je sad najvažniji početak prvenstva i start s Rudešom. Tako smo razmišljali cijelo vrijeme jesenas, uvijek smo se pripremali za prvu slijedeću utakmicu, nismo razmišljali o onima koje slijede kasnije.

S Dinama smo se prebacili na temu reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju vodi Robert Prosinečki. Gdje se vidi u toj selekciji?

- Sasvim mi je jasno da moram igrati dobro u Dinamu da bi me izbornik pozvao. Nadam se i vjerujem da će se Bosna i Hercegovina plasirati na Europsko prvenstvo te da ću ja biti tamo! I igrati. Imamo dobru reprezentaciju, ali i skupinu u kojoj možemo bez problema igrati sa svakim, pobjeđivati. U ovim kvalifikacijama koje slijede BiH će pokazati o kakvoj se kvalitetnoj reprezentaciji radi - zaključio je Gojak.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. svibanj 2024 06:42