Vojko Basic / CROPIX CROPIX
LIJEPA GESTA

DINAMOVI IGRAČI, NENAD BJELICA I POTJERANI STOŽER DONIRALI ZAGREBAČKIM BOLNICAMA, A TO NITKO NIJE ZNAO Modri za bolnice prikupili gotovo milijun kuna!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 17:26

Dva potpuno opremljena sanitetska vozila s prijenosnim respiratorima vrijedna pola milijuna kuna te dvije donacije od po 250.000 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb i Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koje su oštećene u razornom potresu, predani su u petak podno maksimirskog stadiona od strane predstavnika GNK Dinama predstvnicima zdravstvenog sustava Republike Hrvatske.

U ime kluba donaciju su predali članovi Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić i Amra Peternel, a primili su je članica stožera Civilne zaštite dr. Maja Grba-Bujević i izvršni predsjednik hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

"Odlučili smo, unatoč teškim i kriznim vremenima koja su trenutno, ali i koja su pred nama, participirati u borbi protiv pandemije koronavirusa. U prvom planu su ljudi koji svakodnevno rade da ova kriza što prije prestane. Imaju našu punu podršku da kriza završi sa što manje žrtava", rekao je prilikom primopredaje Krešimir Antolić.

Kroz komunikacijski kanal ipak se provukla informacija da su igrači, zajedno s trenerom Bjelicom i stožerom baš negdje kad je ova priča s ugovorima počela, sami odlučili donirati i pomoći u borbi protiv koronavirusa. Donirali su respiratore i monitore, vrijednih 122.500 eura zagrebačkim bolnicama. To s ne shvaća i kao njihov odgovor da ne suosjećaju s kriznom situacijom.

Linker
24. travanj 2024 07:22