Drago Sopta / Cropix
DVA PUTA PO 2-1

Dinamovi kadeti i juniori prizemljili 'Bile tiće', Alen Halilović oduševio prisutne!

Ne bi trebali pretjerno slaviti. Znate, na taj način samo pokazujemo da je i Hajduk dobar - nasmijao se Halilović i uz neizostavno tapšanje po ramenu otrčao u svlačionicu
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. ožujak 2012. 21:03

Impresivno bi vjerojatno bila preslaba riječ da se opiše način na koji se Alen Halilović predstavio navijačima “modrih” u utakmici kadeta Dinama i Hajduka. Mali (‘96. godište) je uzeo loptu oko centra i prošao čuvara kao što vrući nož prolazi kroz maslac. Potom je napravi korak, dva i lijevom nogom s dvadesetak metara skinuo paučinu s gola Hajduka.

- Jeste li vidjeli ljevicu - ponosno je rekao Marko Mlinarić, čije se lice naglo uozbiljilo nakon što smo ga pitali je li u Alenu Haliloviću dobio nasljednika.

- Pustite malog neka odraste. Vrijeme će pokazati - povukao je ručnu Mlinka.

Na kraju je završilo 2-1, ali rezultat je zapravo najmanje bitan u cijeloj toj priči. Jer Halilovićeva majstorija natjerala je da više od tisuću kibica, koliko se okupilo na utakmicama kadeta i juniora, otiđe svojim kućama s osmijehom na licima. “Modri” u Haliloviću, Jedvaju, Pejiću, Toliću i ostatku svoje mladosti imaju blago neprocjenjive vrijednosti.

- Svi sanjamo pobjedu nad Hajdukom, evo sad smo je dočekali - rekao je Halilović koji se s mikrofonima snalazi kao s protivničkim braničima. Pohvalio je trenere, kondicijskog eksperta Komesa, ali i protivnika. Onda je pozvao suigrače i zapjevao “Nebo se plavi...”.

- Iako, ne bi trebali pretjerno slaviti. Znate, na taj način samo pokazujemo da je i Hajduk dobar - nasmijao se Halilović i uz neizostavno tapšanje po ramenu otrčao u svlačionicu.

Baš nekako u to vrijeme u Maksimiru su se mimoišli Zdravko Mamić (odgledao kadete) i Hrvoje Maleš koji je došao vidjeti utakmicu juniora Dinama i Hajduka (2-1 za Dinamo). Dvije najvažnije persone Dinama i Hajduka, koje se gledaju preko nišana, izbjegle su susret

- Došao sam pogledati našu mladost na proputovanju u Koprivnicu. Vraćam se u Zagreb na ‘Bilu noć’ - rekao je čelnik Hajduka.

Inače, u kadetskoj konkurenciji Hajduk ima šest bodova više ispred Dinama, a u juniorskoj čak 13...

Linker
23. rujan 2024 21:48