Ian Walton/Getty Images
NEUGODNA SPOZNAJA IZ FRANCUSKE

DIO EUROPE GDJE NAŠI NISU BAŠ POŽELJNI 'Francuzi kod nas ne vole Hrvate...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. lipanj 2016. 16:45

U kampu hrvatske reprezentacije smo sreli Michela Skoblara. I on je iz Privlake kao i Josip, legendarni golgeter Marseillea.

- Dalji smo rod.

Michel je rođen u Francuskoj, živi u Normandiji, u gradu Evreuxu, došao je na trening reprezentacije. S njim i sin i snaha.

- Već sam imao ulaznice za Tursku, ali sam ih prodao. Tata se bojao ako sam odem na utakmicu, da se što ne dogodi - priča Michelov sin, dodajući:

- Taj terorizam je donio strah. No, moram reći da Francuzi, barem kod nas, ne vole Hrvate. Tome su pridonijeli i Rumunji koji su se pojavili s hrvatskim putovnicama i rade probleme. Od krađa nadalje. Pa onda nedavno smo slušali vijesti kako su dvije Hrvatice opljačkale zlato iz jedne kuće u Nici. Takvi ljudi nam kvare ugled - konstatirao je mlađi Skoblar.

Michel je optimist:

- Vjerujem da će reprezentacija biti dobra, da će igrati i dalje od skupine, pa možda i idemo na neki susret. Drago nam je ovako na treningu vidjeti naše mladiće.

Uhvatili su loptu na poklon, igrači su mnoge podijelili publici na javnom treningu. I otišli zadovoljni. Kao i brojni mališani koji su dobili autograme hrvatskih asova.

Linker
19. svibanj 2024 02:46