Zadar, 130713.Stadion Stanovi. 1. kolo MaxTV Prve lige izmedju NK Zadar i NK Hajduk.Na fotografiji: Torcida.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX
PRPREME ZA DERBI

Direktor Dinama poslao poruku Torcidi: 'Bez vačuera niste dobrodošli u Maksimiru'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. studeni 2013. 14:00

Planirana invazija navijača Hajduka na Maksimir mogla bi zapeti na vaučerima! Torcida niti pod razno ne želi participirati u 'Mamićevim popisima' kako su ih nazvali, dok iz Maksimira spremno odgovaraju: to je Zakon koji se mora poštovati.

- Ovdje je osnovno pitanje želimo li poštivati propise ove države i HNS-a? Ne radi se o popisima za odstrel već o Zakonu. Kada su se dogodili neredi u Rijeci, javnost je bila zaprepaštena, a kada su se mjere počele provoditi to je naišlo na odbojnost grupa navijača koji tvrde da su im povrijeđana njihova prava. Mi ćemo vrlo dosljedno provesti zakonske odredbe – tvrdi Tomislav Svetina.

Direktor Dinama ponudio je ruku suradnje gostima. Svi navijači Hajduka koji se do petka prijave na popis za dolazak u Maksimir, dobrodošli su na derbi.

- Ako ispune zahtjeve. Ne radi se o Mamićevim ili Jovanovićevim popisima. U zadnje vrijeme je Mamić dežurni krivac. Kriv je za otkaze i popise. Uskoro će ga okriviti i za ubojstvo Kennedyja. Ovo je isključivo provođenje Zakona – ponovio je glavni direktor Dinama.

Ako navijači Hajduka ostanu dosljedni svojim stavovima da njihova imena ne idu na nikakve popise, u Maksimiru bi moglo biti problema. Naime, zamislite tribinu Istok na kojoj bi se moglo naći pet tisuća BBB-a i tri tisuće pripadnika Torcide u nedjelju u 15 sati. Cisterna benzina i nekoliko tisuća upaljača...

- Ako navijači Hajduka budu pronađeni na drugim sektorima, biti će premješteni. To će ovisiti o njihovom ponašanju i procjeni policije. Tako kaže pravilnik. Izašao sam ovdje upravo s ciljem da spriječimo eventualne nerede i takve situacije. Odgovornost je na svima – naglasio je.

Drugi korak je personalizacija ulaznica. Naime, na svakoj ulaznici biti će otisnuto ime i prezime njezina vlasnika. Prodaja počinje u četvrtak, rok za predaju popisa navijača Hajduka je petak. Na pitanje o eventualnim potezima policije koja bi mogla zaustavljati navijače iz Dalmacije na ulazu u Zagreb, Svetina nije želio prejudicirati.

- Kako će policija raditi svoj posao niti znam a niti želim znati. A što se tiče tenzija koje se stvaraju u Splitu, možda je to u službi derbija, ali neće im pomoći – zaključio je glavni direktor Dinama.

.

Linker
21. rujan 2024 06:44