France national soccer team coach Laurent Blanc reacts during their Euro 2012 Group D qualifying soccer match against Belarus at Stade de France stadium in Saint Denis, on the outskirts of Paris, Friday, Sept. 3, 2010. (AP Photo/Francois Mori)
 AP
FRANCUSKA

Dobra vijest za Blanca: Ipak samo uganuće gležnja za M'Vilu, Euro nije upitan

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2012. 15:35

Francuski nogometni reprezentativac Yann M'Vila umalo je postao nova žrtva ozljede uoči Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Najveći je pehist zasada Engleska koja je u svega tjedan dana ostala bez Garetha Barryja i Franka Lamparda. Njoj se na samom početku prijateljske utakmice zamalo prodružila i Francuska, kada je igrač Rennesa (M'Vila), u jednom duelu sa srbijanskim reprezentativcem, pao na pod i vrisnuo od bolova držeći se za desni gležanj.

- Pomislio sam na najgore. Kada mi je bilo 13 dogodila mi se ista stvar i tada sam proveo dva mjeseca s nogom u gipsu. Pomislio sam da je Euro za mene gotov i prije nego je započeo – ispričao je nakon prijateljske utakmice sa Srbijom (2-0) M'Vila.

Srećom po francuske navijače, dodatne pretrage pokazale su samo uganuće gležnja, a nakon što je vijest čuo preko radija, M'Vila je odahnuo.

- Sretan sam. Međutim, još moram neko vrijeme hodati sa štakama, čisto iz mjere opreza.

Izborniku Laurentu Blancu je također laknulo.

- Mislimo da će biti spreman za prvu utakmicu prvenstva protiv Engleske.

Linker
23. rujan 2024 17:26