Ilustracija
 Foto: Ante Cizmic / CROPIX
EKSPRESNA REAKCIJA

DOBRE VIJESTI ZA NAVIJAČE HRVATSKE REPREZENTACIJE Nakon inspekcije hotelijeri snizili cijene smiještaja u Kalinjingradu

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 04. lipanj 2018. 17:16

Hotelijeri u Kalinjingradu snizili su cijene smještaja za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva, nakon inspekcije savezne službe za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor koja je ustanovila da su ih pretjerano podigli.

Samo tijekom svibnja inspektori su donijeli 11 rješenja kojima je naložena korekcija previsokih cijena, nakon čega su ih hotelijeri snizili.

"Protiv 13 gospodarskih subjekata podnijete su kaznene prijave zbog narušavanja Zakona o administrativnim prekršajima Ruske Federacije (kršenje postupka određivanja cijena). Nema sumnje da će menadžeri tih ustanova svesti cijene svojih usluge na normalu", kažu u Rospotrebnadzoru.

U toj službi navode da su mnogi hoteli i hosteli u Kalinjingradu povisili cijene smještaja za vrijeme svjetskog prvenstva tri i pol, pa i više puta.

Ministarstvo kulture i turizma Kalinjingradske oblasti još je u prosincu prošle godine najavilo kako će vlada i agencije za nadzor zaustaviti te "pokušaje zarade na navijačima".

U Kalinjingradu će se na svjetskom nogometnom prvenstvu održati četiri susreta: 16. lipnja Nigerija-Hrvatska, 22. lipnja Srbija-Švicarska, 25. lipnja Španjolska- Maroko i 28. lipnja Engleska-Belgija.

Stadion u Kalinjingradu prima 35 tisuća gledatelja.

Linker
18. svibanj 2024 09:50