REUTERS
EUFORIJA U ZEMLJI NOGOMETA

DOGODILO SE VELIKO IZNENAĐENJE NA COPA AMERICI! 'Ubojica favorita' na spektakularan način izborio veliko finale nakon više od 40 godina čekanja!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2019. 10:39

Nogometaši Perua napravili su veliko iznenađenje u polufinalu Copa Americe! Sjajni Peruanci, koje je prošle godine u SAD-u upoznala i Dalićeva Hrvatska (izgubili 2:0), u velikom su stilu izborili finale s Brazilom protiv favoriziranog Čilea, prvi put nakon 1975. godine.

Veliko iznenađenje svakako je rezultat 3:0 i to protiv reprezentacije koja je osvojila posljednja dva izdanja Copa Americe.

Peru je u vodstvo doveo Flores u 21. minuti, na 2:0 je povisio Yoshimar Yotun u 38., a konačni rezultat postavio je Jose Paolo Guerrero u 90. minuti.

Jedan od junaka noćašnje pobjede bio je i golman Pedro Gallese, koji je u sjajnom nastupu obranio jedanaesterac Eduardu Vargasu u sudačkoj nadoknadi.

Soccer Football - Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Chile v Peru - Arena do Gremio, Porto Alegre, Brazil - July 3, 2019   Peru's Paolo Guerrero celebrates after the match with team mates   REUTERS/Luisa Gonzalez
REUTERS

O kolikom se izenađenju radi pokazuje i ovogodišnji put Peruanaca do velikog finala - u četiri utakmice upisali su samo jednu pobjedu, protiv slabašne Bolivije, Urugvaj su u četvrtfinalu prošli na jedanesterce, a Brazilci uoči finala, svakako preuranjeno, već slave je su Peru u skupini razbili sa čak 5:0.

Finale između Brazila i Perua je u nedjelju u 22.00 sati po hrvatskom vremenu na Maracani.

Linker
05. svibanj 2024 05:41