Paun Paunović/CROPIX
BOŽIČNE ŽELJE BILIH

Dok se čekaju Brazilci spominju nova pojačanja: Na listi i Sarajlija Haris Duljević!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. prosinac 2012. 13:46

U blagdansko vrijeme dočekali su na Poljudu kolektivni godišnji odmor, ali u nogometu potpunog odmora nikad nema, pogotovo u ovo turbulentno vrijeme za Hajduk i kada se bliži prijelazni rok. Aktualne su prodaje igrača na Poljudu u svjetlu dugovanja i prijetnje UEFA-e, pogotovo već spominjani odlazak u Rusiju Ivana Vukovića i Mije Caktaša.

Njih dvojica trebala bi Hajduk približiti prema poštivanju UEFA-inog financijskog fair playa, kada bi spominjanih 1,7 milijuna eura sletjelo na Poljud, ili barem prva tranša, ostatak trnovitog puta bio bi lakši. A u potrazi za mogućim pojačanjima u razmišljanjima poljudske struke našlo se i ime 19-godišnjeg BiH veznjaka Harisa Duljevića.

Nogometaš sarajevskog Olimpica uklapa se u tip igrača koje na Poljudu traže, mlad, kreativan veznjak, relativno anoniman, a koji bi mogao donijeti dodatnu imaginaciju momčadi ‘bijelih’ i koji je investicija za budućnost. Nemaju u Hajduku novca za pojačanja kako je u više navrata isticao predsjednik Hajduka Marin Brbić, no još traje potraga za jednim klasičnim napadačem i kreativnim veznjakom.

Još se čekaju Brazilci, tko će iz Fluminensea odnosno Sao Paola do Splita, a s druge strane otvorena su vrata i drugim kombinacijama. Već ranije su na Poljudu odlučili pročešljati tržište susjedne države u potrazi za talentiranim igračima, a jedan od onih koji su zaintrigirali Hajduk je Duljević.

Mladi Sarajlija se ove sezone probio u prvu momčad kluba iz Sarajeva koji je prvi dio Premijerlige zaključio na visokom trećem mjestu iza gradskih rivala Željezničara i Sarajeva. Već ranije Duljević je bio u kampu Anderlechta, dok je ljetos postojala kombinacija o odlasku u Borussiju Dortmund gdje je trebao nastupati za drugu momčad njemačkog prvaka. Dobre igre u Olimpicu lansirale su Duljevića do U-21 reprezentacije BiH. Poznati nogometni portal transfermarkt ga cijeni na 75 tisuća eura, a BiH mediji jednim od najboljih mladih igrača lige.

Tijekom priprema u turskoj Antalyji gdje će biti od 18. siječnja do 1. veljače Hajduk će u Beleku odigrati šest prijateljskih susreta. Najzvučniji protivnik je austrijski prvak Red Bull Salzburg. Među protivnicima su i njemački drugoligaš, nekad slavni Dynamo Dresden, druga momčad Wolfsburga, austrijski prvoligaš Wolfsberger i tamošnji drugoligaš SV Horn, te u prošloj sezoni trećeplasirana momčad Bjelorusije Dinamo Minsk.

Linker
07. svibanj 2024 15:52