SERGEI GAPON AFP
TRAŽI SE HITNA REAKCIJA

'DOK SE ČITAV SVIJET BORI S KRIZOM I VIRUSOM ONI IGRAJU NOGOMET' Nikome nije jasno kako je ovo moguće: 'Tamo ima igrača koji su jako zabrinuti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2020. 01:26

Bjelorusija je ovih dana najspominjanija zemlja kada je sport u pitanju. Tamo se nije dogodilo baš ništa, koronavirus nije imao nikakvog utjecaja na tijek domaćih liga. Nogometno prvenstvo te zemlje jedino je koje se u Europi još igra, i to pred gledateljima. Nije bilo prekida, nikakvih mjera predostrožnosti, opreza, baš ničeg. Igra se. Jednostavno se igra.

Iza bjeloruskih nogometaša su dva odigrana prvenstvena kola, a uoči trećeg koje se igra ovog vikenda svoju je reakciju u javnost poslalo Svjetsko udruženje nogometaša (FIFPro). Da parafraziramo, nije im baš jasno kako je to Bjelorusija nastavila svoje prvenstvo.

- Ako se utakmice već neće odgađati, apeliramo onda barem na to da budu odigrane pod nekim mjerama, kao što je to slučaj u nekom drugom kutku svijeta na kojem se još igra. Nije jasno pod kojim je to uvjetima Bjelorusima dopušteno da nesmetano igraju nogomet, usred globalne zdravstvene krize - rekao je generalni tajnik FIFPro-a, Jonas Baer-Hoffmann.

U Rusiji je primjerice, sve obustavljeno, dok se Bjelorusija ponaša kao otok, dodaje.

- Nitko to ne može logično objasniti. Zašto za te ljude ne vrijede ista pravila? Nama zdrav razum govori da ih moramo pokušati na neki način prisiliti da se to promijeni. Tamo ima igrača koji su zabrinuti za njihovo zdravlje - dodaje Hoffmann.

Za to vrijeme, Bjeloruski nogometni savez prodao je TV-prava u deset europskih zemalja, a među njima je i Hrvatska. Naši gledatelji mogu je gledati putem kanala Sportklub televizije. Zanimljivo je, Bjelorusija nema niti jednog predstavnika u FIFPro-u, svjetskom udruženju nogometaša pa će pokušati okolnim putem, preko FIFA-e i UEFA-e doći do odgovora na neka pitanja.

Linker
24. travanj 2024 20:07