Bruno Konjević/CROPIX
TRANSFER U PREDGRAĐU

Dok su u Maksimiru 'vijećali', Waregem kupio Trajkovskog za 1.1 milijuna eura

Makedonsko čudo od djeteta, od petka će postati napadač Zulte Waregema, koji je Interu za odštetu platio, prema našim saznanjima, čak 1,1 milijun eura...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. lipanj 2011. 16:47

Anderlecht nije mogao platiti 500 tisuća eura, ali je njegov prvoligaški kolega platio i duplo više! Aleksandar Trajkovski, 18-godišnje makedonsko čudo od djeteta, od petka će postati napadač Zulte Waregema, koji je Interu za odštetu platio, prema našim saznanjima, čak 1,1 milijun eura!

- Ne bih precizirao, ali doista se radi o sedmoznamenkastom iznosu - zadovoljno će direktor Žutih Branko Laljak s ribičije.

Trajkovski je u četvrtak prošao liječnički, a završni se paraf očekuje tijekom petka. Laljak se, eto, kockao, ali i - pogodio. Odbiti pola milijuna eura za mladića koji je odigrao tek jednu pravu polusezonu činilo se prilično hazarderskim potezom, međutim, Laljak je otišao “all in”, a priželjkivana mu se karta otvorila.

- Ovim je transferom financijska stabilnost kluba, barem ona jesenja, zadovoljena - priznaje Laljak.

Trajkovski će, pak, krenuti stopama Nikice Jelavića koji je via Waregem dostigao značajnu karijeru, što dokazuje kako je taj belgijski prvoligaš, koji je prošlu sezonu okončao na 11. mjestu, sjajna odskočna daska za kasnije mnogo unosnije transfere. Inter je poslovao mudro, pa je napadački dio momčadi osnažio 19-godišnjim Sandrom Ugrinom, dosadašnjim topnikom Grobničana, koji se time pridružio Abilaliaju, Budimiru, Oršiću i Bosecu.

Linker
09. svibanj 2024 03:35