AFP
BAYERNU SUPERKUP

DRAMA U PRAGU Guardiola sredio Mourinha nakon penala i gola u posljednjoj sekundi!

Nogometaši Bayerna osvojili su Superkup nakon neviđene drame. Bavarci su prvo izjednačili golom Martineza u 121. minuti, a onda u ruletu penala stigli do trofeja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2013. 22:36

Nogometaši minhenskog Bayerna osvojili su naslov Superkupa u Pragu. Pobijedio je aktualni europski prvak 7-6 (2-2, 1-1) nakon jedanaesteraca pobjednika Europa lige, londonski Chelsea...

Chelsea i povratnik na tamošnju trenersku klupu Jose Mourinho su ostali bez ovog trofeja u 121. minuti. Naime, tada je Javi Martinez izjednačio na 2-2 i omogućio Bavarcima penale gdje su ovom prilikom bili sretniji. Podsjetimo da je Chelsea prije dvije sezone na isti način, putem penala, slavio usred Münchena, u tadašnjem finalu Lige prvaka.

Ovo je, inače, bilo po prvi puta u povijesti Superkupa da su jedanaesterci odlučivali o pobjedniku.

Tragičarem se pokazao Romelu Lukaku kojem je Manuel Neuer obranio penal. Prije njega su točni i uspješno bili svi izvođači: Alaba, Kroos, Lahm, Ribery i Shaqiri s jedne strane, te Luiz, Oscar, Lampard i Cole s druge strane.

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić je odigrao svih 120 minuta. U prvih 45 minuta je bio odličan, sjajno je s Riberyjem predvodio napade Bayerna.

Bayern je kompletno gledano bio bolja momčad, pogotovo u drugom produžetku kada se praktički nije izlazilo iz šesnaesterca londonske momčadi. Tada je čuda među vratnicama izvodio Petr Čech koji je obranio i Riberyjev slobodni udarac, pa pokušaj glavom Mandžukića i još nekoliko sjajnih šansi Bayerna.

Dakako, nije to bila samo reakcija na Chelseajevo vodstvo 2-1, već je londonska momčad od 85. minute igrala s igračem manje zbog crvenog kartona Ramiresa.

No, Chelsea je gledajući prave šanse bio možda čak i bolji, te je mogao dobiti i utakmicu unutar 90 minuta. Naime, u drugom je dijelu Oscar katastrofalno reagirao i slabo pucao sa sedam-osam metara. Sjajnu je šansu imao i Luiz, još je nekoliko puta visio pogodak u Neuerovoj mreži...



Gol De RIBERY(Bayern) Vs Chelsea 1-1 by GianPallottini

Poveo je Chelsea sjajnim pogotkom Fernanda Torresa u 8. minuti kada je Hazard izbacio na stranu Schürrlea, a ovaj je asistirao Torresu koji je loptu gromovito pospremio pod gredu. Lijep je bio i izjednačujući pogodak Francka Riberyja koji je odapeo s 20-ak metara, ali i vodeći gol Chelseaja za 2-1 kada je Eden Hazard neometan prošao Bayernovim šesnaestercem i pronašao put do mreže.

Bayern je na kraju imao nešto više sreće, sretno je i došao do penala, te tako osjetio mali dio "osvete" zbog spomenutog poraza od Chelseaja u finalu Lige prvaka.

Bayern - Chelsea 2-2 (Ribery 47, Martinez 121 / Torres 8, Hazard 93)

Shaqiri je zabio, iako je Čech bio na lopti!

Ashley Cole je zabio uz puno sreće. Lopta je ušla u mrežu od vratnice.

Ribery također nema problema.

Lampard je siguran - 3-3.

Lahm je pogodio, iako je Čech pogodio stranu.

Oscar je izjednačio.

Kroos je prevario Čecha za vodstvo Bayerna.

David Luiz je probio mrežu - 1-1.

Alaba je zabio prvi jedanaesterac.

120+1. minuta - Nevjerojatno, ali Bayern je izjednačio i izborio jedanaesterce. Alaba je nabacio, Mandžukić spustio loptu, a Martinez iz blizine probio sjajnog Čecha.

118. minuta - Ribery je pucao iz slobodnog udarca s 26 metara, Petr Čech je fantastično obranio.

113. minuta - Nevjerojatno što je Shaqiri promašio! Martinez mu je servirao loptu kao na pladnju, a švicarski Kosovar je promašio okvir gola s dva metra.

108. minuta - Sjajna obrana Čecha! Mandžukić je pucao glavom iz blizine, a češki golman je sjajno obranio. Nakon kornera pucao je Martinez, ali Čech je ponovno bio na zadatku.

Završen je prvi produžetak!

93. minuta - Chelsea je poveo s igračem manje. Hazard je na lijevoj strani dobio loptu u for, prošetao se do šesnaesterca, opalio sa 12-13 metara i probušio Čecha!

U Pragu će se igrati produžeci.

85. minuta - Ramires je pomeo Gotzea i dobio crveni karton!

78. minuta - Nakon kornera Branislav Ivanović je pogodio gredu!

64. minuta - Kakva prilika Chelseaja! Raspoloženi Schürrle namjestio je super-priliku Oscaru, Brazilac je bio potpuno sam ispred Neuera, ali njemački vratar je briljantno ušao u udarac i spasio Bayern.

55. minuta - Ribery je iz slobodnog udarca pronašao Robbena, koji iz dobre pozicije pucao preko gola.

49. minuta - Opet Ribery! Pucao je iz voleja s lijeve strane iskosa, lopta je otišla pokraj gola.

47. minuta - Franck Ribery je konačno pogodio! Francuz je primio loptu na 20 metara, napravio korak-dva i plasirao loptu u sam kut gola.

Počelo je u nastavku

Završeno je prvo poluvrijeme!

38. minuta - Robben je krasno proigrao Mullera, koji je pucao iz prve, ali u blok je sjajno ušao Cahill.

31. minuta - Fernando Torres igra sjajno. Okrenuo je Dantea na malom prostora i iz okreta pucao preko vrata.

29. minuta - Ribery je treći put bio u dobroj poziciji, ali sada je promašio cijeli okvir gola.

22. minuta - Mandžukić je servirao loptu za Riberyja, čiji udarac sa 17 metara sjajno brani Čech!

10. minuta - Mandžukić je sjajnom loptom pronašao Lahma, koji sa deset metara iz voleja ravno puca u Čecha

8. minuta - Chelsea vodi nakon briljatne kombinacije. Hazard je napravio pravi mali slalom i dao loptu na lijevu stranu za Schurrlea. Nijemac nije previše čekao i prizemnom loptom pronašao je natčalog Torresa, koji sa desetak metara skida paučinu ispod grede.

7. minuta - Sjajna kontra Bayerna i nevjerojatan promašaj Riberyja. Najbolji europski igrač bio je sam na lijevoj strani na nekih 11-12 metara od gola, ali udarac je bio tragičan!

4. minuta - David Luiz je povlačio Mandžukića za dres, a naš reprezentativac se oprilično naljutio. Ipak, situaciju je smirio švedski sudac.

2. minuta - Boateng je dobro pronašao Mandžukića, ali Mario je bio već u silaznoj putanji i nije uspio dobro opaliti glavom.

Utakmica je počela!

Bayern (4-1-4-1): Neuer, Dante, Rafinha (od 56. Martinez), Boateng, Lahm, Ribéry, Robben (od 95. Shaqiri), T. Müller (od 70. Götze), Alaba, Kroos, Mandžukić

Chelsea (4-2-3-1): Čech, Ivanović, Cole, David Luiz, Cahill, Ramires, Lampard, Oscar, Hazard, Torres, Schürrle (od 87. Obi Mikel).

Prag, Eden Arena.

Sudac: Jonas Eriksson (Švedska).

Linker
21. rujan 2024 05:24