Borac Čačak
 SCREENSHOT
IMATE ROK OD 10 DANA

Drama u Srbiji: ‘Izigrani smo i spremni smo napraviti nešto što svijet nogometa nikad nije vidio‘

Klub je nedavno istupio iz svih natjecanja, a nogometaši u priopćenju tvrde kako su izigrani
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 27. svibanj 2020. 15:09

Veliku buru u susjedstvu podiglo je 25 nogometaša koji trenutačno igraju u Srbiji, ali i inozemstvu, a glavni su razlog neisplaćene plaće od strane FK Borca iz Čačka.

Klub je nedavno istupio iz svih natjecanja, a nogometaši u priopćenju tvrde kako su na taj način izigrani i kako im do danas nisu isplaćene plaće.

Nogometaši su sve htjeli riješiti mirnim putem, ali sada prijete protestom kakav još nije viđen u svijetu nogometa.

Priopćenje nogometaša donosimo u cijelosti:

- Obavještavamo javnost da smo dana 25. svibnja 2020. poslali pismo na adresu grada Čačka kojem smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po konačnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je financiran iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom tijelu kluba, a odluka o istupanju iz svih natjecanja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prešutnu podršku grada Čačka, a s jasnom namjerom da nam se ne plate pošteno zarađene plaće. Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspjehom i preživjeli smo sa svojim obiteljima teško razdoblje u klubu i životu - navodi se u propćenju i dodaje:

- Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtjev, ne li pozovu nas na dogovor i ne ponude rješenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske općine gdje ćemo za početak detaljno obavijestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabilježen u nogometnom svijetu. Također, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo tko dovodi u vezu s politikom ili političkim strankama. Mi smo obični građani, sportaši, politikom se ne bavimo, niti nas politika zanima.

Linker
13. kolovoz 2022 07:43