Drago Sopta/CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

Duff: Jaki ste, puni sjajnih igrača, no ne bilo pametno da otkrijem što vam spremamo

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 04. lipanj 2012. 14:12

Jedan je od četvorice najstarijih, jedan od lidera, ali ne onih glasnih. Damien Duff je prije svega individualac. Kad je, tijekom slobodnog dana, gotovo cijela ekspedicija išla igrati golf, Duff je otišao prošetati Firencom. Ostali gradom idu zajedno ili u manjim skupinama, Duff je najčešće solo. Takvog smo ga i sreli te 'uslikali’ prije nego što će Irci u đir Montecatinijem. Sjedi sam na zidiću ispred hotela, a osmijeh mu je uočljivo usiljen. Voli čovjek biti sam sa svojim mislima...

- Istina, ali nisam loše volje. Sve nas je potreslo izostavljanje Foleyja, no što se forme tiče... Imam 33 godine, ali nikad nisam bio mlađi - pričao nam je Duff i čak se uspio lagano nasmijati vlastitoj kontroverzi. - Nikad se nisam osjećao mlađe. I to prije svega zahvaljujući čudesno sposobnoj liječničkoj službi Fulhama.

O tome su nam svjedočili i irski novinari. Kažu da Duff na treninzima ide kao nikad u životu.

- Hrvatska? Jaka, puna sjajnih igrača, no ne bilo pametno da otkrivam što vam pripremamo za našu utakmicu.

Protiv nas ćete odigrati 99. a protiv Španjolske 100. utakmicu za svoju Irsku.

- Da, lijepe brojke no nevažne ako gledamo širu sliku, a to je želja da uđemo u četvrtfinale. Neovisno o tome tko će odigrati koliko utakmica najvažnije je da ih oni koji će igrati odigraju tako da prođemo skupinu.

Pored Modrića, Pirla i Xavija... Vjerujete u to?

- Mi smo rijetko na velikim natjecanjima, ali kad se plasiramo onda smo redovito dobri.

I to je bilo sve od Duffa. Samo je ustao sa zidića na kojem je sjedio kao pučkoškolac na odmoru i odšetao. Tip u svom filmu.

Keane: Drago mi je da nas drže autsajderima



Kapetan Iraca Robbie Keane svjestan je da njega i suigrače većina nogometnih zaljubljenika vidi kao jednu od najslabiji momčadi na Euru, a takav stav dodatno će motivirati njega i njegove suigrače. Iskusni napadač uvjeren je da je status autsajdera dobra stvar za Irsku uoči nastupa u Poljskoj i Ukrajini.

- Za nas je dobro da drugi imaju takvo mišljenje o nama. No, koliko ja vidim samopouzdanje nam raste, a što je vrlo važno, vlada dobra i pozitivna atmosfera kao i pred utakmice dodatnih kvalifikacija s Estonijom. Radimo punim intenzitetom, ali se ne osjeti neka zabrinutost ili pritisak među nama. Važno je smireno dočekati prvu utakmicu protiv Hrvatske - izjavio je Keane za irske medije.

- Već nekoliko godina imamo na okupu praktički isti sastav, pa je naše međusobno poznavanja i uigranost postala vrlo značajna. Početna postava je također gotovo nepromjenjena dugo vremena, svatko zna svoju ulogu i svoj dio posla kada izađemo na teren. To je nešto jako bitno za igru svake momčadi - naglasio je kapetan Iraca.

Linker
22. rujan 2024 19:26