REUTERS/Susana Vera / REUTERS
STRPLJIV - SPAŠEN

DUGO JE ČEKAO PRILIKU, ALI KADA JU JE DOBIO ZADIVIO JE ČITAVU ŠPANJOLSKU On je igrač budućnosti za Diega Simeonea i Atletico Madrid

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. studeni 2016. 17:16

Prije koji tjedan pojavile su se gotovo pa smiješne špekulacije da bi mogao otići iz Atletica. Došao je prije 3 mjeseca, za ogromnih 16 milijuna eura, tko bi ga kupio za toliki novac i nakon nekoliko mjeseci otpustio. Nije to diralo Šimu Vrsaljka.

- Igrač sam Atletico Madrida, tu ću igrati i uspjeti! - to je poruka koju je emitirao na upit kakva mu je situacija na Calderonu, a u kontekstu stalnog čekanja šanse. Prije nekoliko dana Juanfran, jedan od senatora svlačionice Atletica i Vrsaljkov konkurent na desnom boku, govorio je biranim riječima za Marcu o hrvatskom suigraču:

Trenerove pohvale

- Vrsaljko je izvanredan igrač, mlad, fizički moćan i hitar. Imamo vrlo zdravu i dobrodošlu konkurenciju. Znao se brzo prilagoditi novom klubu i shvatiti što je Atletico Madrid. Veliko je pojačanje i dati će jako puno za klub.

Diego Simeone je u utorak navečer, nakon pobjede Atletica protiv Rostova, pohvalio nastup hrvatskog reprezentativnog braniča, kojem je drugi put ove sezone pružio 90 minuta igre.

- Dobio je priliku i pokazao se jako dobrim. Radio je puno po svojoj strani, poslao niz dobrih centaršutova, pogotovo u prvom dijelu. Svi igrači su dio grupe i pripremaju se da budu na visini zadatka kada dobiju priliku. Vrsaljko je pokazao i večeras da kao trener trebam voditi računa o njegovim vrlinama.

Nakon debija protiv Sporting Gijona 17. rujna ovo je bila druga utakmica Vrsaljka za Atletico. Za tri natjecateljska mjeseca malo, ali Simeone je igraču najavio odmah na početku da će određeno vrijeme provesti u posebnom režimu prilagodbe novom klubu i njegovih zahtjevima igre. Kako ističu kroničari Atletica, igrač sa najtežim “prezimenom za izgovor” već je dojmio suigrače i trenere izvanrednim fizičkim potencijalima te prodornošću.

Doduše, za sada je najviše iskazuje na treninzima, ali za Simeona je to ključno da bi igrač napredovao u hijerarhiji momčadi. Vrsaljko je strpljiv, iako mu sigurno nije lako čekati priliku, pogotovo što je Juanfran doista dobar igrač. Za sada je “stvar” izvukla reprezentacija, jer je odigrao utakmice protiv Turske, Kosova i Finske. No, dojam je da će Vrsaljko i u Atleticu dobiti uskoro više prostora.

Linker
05. svibanj 2024 00:38