GETTY/ CROPIX
AKTUALNA TEMA U SPLITU

DVA POZNATA HRVATSKA NOGOMETAŠA NA METI HAJDUKA? Jednog bi Bijeli privukli minutažom, a o drugom bi mogao odlučiti Igor Tudor

Piše: Frane VulasObjavljeno: 07. lipanj 2019. 13:57

Nogometaš Benfice Filip Krovinović (23) opet se u nogometnim kuloarima spominje u kontekstu potencijalnog dolaska na Poljud, eventualnog mogućeg angažmana na posudbu naravno, jer mladi ofenzivni veznjak vezan je višegodišnjim ugovorom s aktualnim portugalskim prvacima, piše Slobodna Dalmacija.

Ništa nije nemoguće, nogomet je to već mali milijun puta dokazao, ali u ovom slučaju kako doznaje Slobodna Dalmacija nije to neki realan scenarij s obzirom na sve okolnosti. Nije novinarska “patka”, ali nije dosad ni bilo ni nekih službenih kontakata.

Ono što bi Hajduk Krovinoviću mogao ponuditi u odnosu na Benficu koja je financijski, natjecateljski na znatno višem nivou je naravno veća minutaža.

Bila bi to Krovinoviću prilika da se u bijelom dresu vrati u formu karijere u kojoj je bio prošle sezone, prije nego što se početkom prošle godine teško ozlijedio (križne ligamente koljena) zbog čega je propustio i Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Vratio se Krovinović nogometu, ali ne i u onu formu u kojoj je bio prije ozljede. A teško dolazi do minutaže u Benfici u kojoj je konkurencija izrazito jaka.

Međutim, s druge strane “bijeli” imaju sigurno i prioritetnijih pozicija u momčadi, a baš na njegovoj imaju najboljeg strijelca HNL-a Miju Caktaša.

Na meti i pojačanje iz Serie A

Nije Krovinović jedini, kako javlja Dalmatinski portal, na meti Bijelih je i Stipe Perica, 24-godišnji igrač Udinesea koji je prošle sezone bio na posudbi u Frosinoneu i Kasimpasi.

Dalmatinski portal piše da ga je Igor Tudor spreman p(re)pustiti Hajduku, ali i da je Zadranin voljan pristati na taj transfer. Ako bi dogovor bio postignut, onda bi se najvjerojatnije radilo o posudbi s opcijom otkupa.

Koprivnica, 010916.
Gradski stadion. 
Kvalifikacijska utakmica za U21 Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Svedske.
Na fotografiji: proslava gola Stipe Perica.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Linker
25. travanj 2024 16:32